ZF Investiți in România

Investiţi în România! Alexandru Tariuc, Confort Urban: Vom construi 150 de noi case în sud, dar avem nevoie şi de infrastructură. Confort Urban a construit în sectorul cinci peste 2.500 de apartamente, iar mai nou a decis să investească în construcţia unui cartier de case

14.05.2021, 19:00 Autor: Bogdan Alecu

Zona de sud a Capitalei din sectorul 5 are nevoie de investiţii urgente în infrastructură pentru a fi mai bine conectată la restul oraşului, în condiţiile în care pe raza sectorului nu există drumul din inelul median care să „unească“ sectorul 4 de 6.

„Avem nevoie de închiderea inelului median al Bucureştiului. Sin­gura zonă a Capitalei fără inel median este sectorul 5, de la str. Braşov din S6 până la Luica din S4 acest sector de drum lipseşte. Sperăm că va fi construit cât mai repede tocmai pentru a reduce traficul din zona cen­trală a oraşului“, a explicat Alexan­­dru Tariuc, fondator Confort Urban.

Confort Urban a construit în sec­torul cinci peste 2.500 de aparta­men­te iar mai nou a decis să inves­teas­că în construcţia unui cartier de case.

„Am livrat peste 2.500 de apartamente în sectorul 5. Am mai avut o tentativă de a construi case înşiruite în Bragadiru, însă acum am venit cu conceptul Urban Gardens în Bucureşti, cu accent pe spaţii verzi, cu parc. O casă are 120 mp utili, are inclusiv o terasă la etajul 2, cu trei dormitoare, 80 mp curte, 2 locuri de parcare iar preţul este de 125.000 de euro fără TVA. Aceste case vor fi inclusiv certificate green home şi elemente de smart home“, a spus Alexandru Tariuc.

El a subliniat că începând de anul trecut a mizat pe construcţia de apar­ta­mente mai mari, pe măsură ce şi pre­fe­rinţele clienţilor s-au schimbat: „Din 2020 am mizat pe construcţia de case şi apartamente mai mari, de 3-4 ca­mere. Până atunci vindeam foarte bine cele de 2 camere şi garsoniere. Am modificat un proiect anul trecut şi am introdus apartamentele cu patru ca­mere care s-au vândut foarte bine şi a urmat cererea pentru spaţii verzi, apartamente care să dispună şi de o curte la parter sau terase“.

El a subliniat că următorul proiect va fi construit pe o suprafaţă de circa trei hectare şi va fi compus numai din case: „Va urma ca pe un alt teren să dezvoltăm pe un alt teren un proiect şi mai mare, doar de case, fără apartamente, pe un teren de 28.900 mp unde vom putea construi 140-150 de case. Noi mai avem teren în zonă şi vom mai cumpăra aici. Dorim să dezvoltăm aici un mini-oraş, având în vedere că sunt deja circa 6.000 de apartamente construite în zonă şi vrem să aducem cât mai multe servicii pentru comunitatea de aici“.

Pe de altă parte scumpirea materialelor de construcţii va aduce şi creşteri ale imobilelor, iar spre exemplu o garsonieră care se vindea cu 35.000 de euro în 2020, anul acesta porneşte de la 40.000 de euro.

„Spre finalul anului vom cunoaşte majorări ale preţurilor din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţii. Sunt creşteri de de la 5% la 100% cum este

în cazul polistirenului. Preţul construcţiei a urcat cu 35% în 2021. Indiferent cât vom tăia din marja de profit, tot vom avea o scumpire de 10-15% în perioada imediat următoare. Ne aşteptăm ca în următoarele două luni să avem o criză a materialelor de construcţie, nu doar că vor fi mai scumpe, dar nu vor mai fi pe stoc“, a explicat dezvoltatorul.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank