ZF Investiți in România

Investiţi în România! Un proiect ZF şi CEC Bank. Dragoş Zamfirescu, Clinica Zetta: Am investit 3 mil. euro până acum. Colaborăm bine cu companiile private de asigurări din România şi străinătate

06.04.2021, 18:45 Autor: Bogdan Alecu

Companiile private de asigurări reprezintă soluţia cu ajutorul căreia clinicile private continuă să urce, în condiţiile în care Casa de Asigurări de Sănătate nu reprezintă o soluţie viabilă pentru acestea.

Clinica de chirurgie plastică şi microchirurgie Zetta mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproximativ 13,23 mi­lioane de lei, cu aproape 20% mai mult decât nivelul înregistrat în anul precedent. Această estimare are la bază mai mulţi factori, între care şi creşterea numărului celor care aleg să se trateze în clinicile private pentru a evita spitalele de stat, din cauza pandemiei, tendinţă observată şi în 2020. 

„Întreg compartimentul de turism medical a avut de suferit. Aveam pacienţi din 47 de ţări din lume. Această parte de pacienţi de 10-15% a dispărut. A fost o schimbare de priorităţi în cazul pacienţilor noştri. S-au anulat cele două trenduri – unii au considerat că o operaţie estetică nu mai este o prioritate şi şi-au menţinut bugetul pentru alte lucruri. Alţii au considerat invers – lucrează de acasă, fondurile sunt aceleaşi şi se pot opera într-o perioadă în care stau acasă. În al doilea rând, pe parte reconstructivă, au fost modificări semnificative. Spitalele de stat au fost blocate în contextul pandemiei. Resursele spitalelor au mers către tratatarea COVID-19 iar pacienţilor le-a fost teamă să meargă într-un spital de stat. Astfel, numărul pacienţilor care necesitau operaţii reconstructive a fost mai mare pentru tumori, tumori de piele, arsuri, malformaţii, de la operaţii de o oră până la operaţii de 16 ore. De asemenea, au fost realizate şi intervenţii clasice precum liposucţie, implanturi sau rinoplastie. În final au contrabalansat şi am ajuns la o creştere cu 20% a numărului pacienţilor în 2020 faţă de 2019“, a declarat  Dragoş Zamfirescu, fondatorul clinicii Zetta şi chirurg în cadrul acesteia.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank