ZF Investiți in România

Investiţi în România! Un proiect ZF & CEC Bank. Lucian Enaru, Schneider Electric: Vrem să dezvoltăm centrul de suport din România

14.07.2020, 19:40 Autor: Bogdan Alecu

Lucian Enaru, directorul general al Schneider Electric România, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală a serviicilor şi echipamentelor pentru industria energetică, spune că divizia locală a grupului francez are în plan o nouă expansiune pe piaţa românească. 

„Schneider are un centru suport clienţi în România, un centru care deserveşte peste 25 de ţări şi unde se vorbesc 17 limbi străine. Luăm în calcul extinderea centrului şi suntem gata pentru noi oportunităţi de dezvoltare în România şi acest lucru este reflectat şi în feedbackul de la partenerii din România şi celelalte ţări pe care le deservim“, a spus Lucian Enaru, director general Schneider Electric Romania şi Republica Moldova. 

Lucian Enaru a preluat în februarie conducerea companiei Schneider Electric România şi Republica Moldova, după 13 ani în cadrul echipei, timp în care a ocupat diverse poziţii în vânzări si marketing, cea mai recentă fiind de Director de Vânzări.

Schneider Electric are în România operaţiuni de servicii suport şi furnizare de produse. Produsele importate în România de Schneider provin atât de la fabricile din zonă, cum ar fi Bulgaria sau Ungaria, cât şi din Franţa, Uniunea Europeană în general sau chiar Singapore.

„Acum Schneider Electric produce şi în România. Nu direct prin brandul propriu, ci prin furnizori care produc echipa­mente sau subansamble pentru Schneider şi compania are inves­tiţii în logistică în ţările vecine, alături de fabrici complet digi­talizate în regiune. România este un pol al serviciilor şi infra­strucutrii IT. Noi avem peste 10 furnizori în România, iar numărul lor variază. 

Printre furnizori este şi compania Electrotel, care este un partener şi un furnizor cu care lucrăm de mulţi an“, a spus Lucian Enaru.

Compania a avut în 2018 afaceri de 341 mil. lei, faţă de 307 mil. lei în 2017 şi un profit de 16,2 mil. lei în 2018, faţă de 9,1 mil. lei în 2017, potrivit datelor publice. Schneider Electric are în România aproximativ 300 de angajaţi.

El a subliniat că în acest an se aşteaptă la o nouă creştere a cifrei de afaceri, în condiţiile în care investiţiile în noi proiecte imobiliare continuă. 

„Asistăm la un trend pozitiv faţă de perioada trecută, când a fost o perioadă dificilă pentru multe segmente de piaţă din România. Avem un trend de recuperare a perioadei de oprire semnalată în urmă cu câteva luni“, a subliniat directorul companiei. 

Proprietarii de clădiri trebuie să ia decizii în timp real pentru a reduce costurile, iar acestea variază cu rata de ocupare a clădirii. 

„Sunt şi clădiri vechi pe care le echipăm cu sisteme noi. Un exemplu, gestionarea prin Cloud a întregii clădiri. - un dezvoltator sau proprietar nu mai trebuie să fie în clădire pentru a verfica şi monitoriza sistemele, ci poate gestiona şi monitoriza prin intermediul oricărui device mobil activitatea din clădire. Există din ce în ce mai multe echipamente conectate. Un asfel de sistem poate reduce cu 25-30% consumul de energie electrică, dacă este implementat corect“, a spus Lucian Enaru.

 

 

Schneider în cifre

♦ 70 mil. euro reprezintă noua direcţie strategică a businessului Schneider 

♦ 341 mil. lei cifră de afaceri în 2018

♦ 292 angajaţi

 

Cu ce probeme se confruntă Schneider România
 

♦ Infrastructura de transport. Odată dezvoltată, va ajuta mult în dezvoltarea afacerilor din România

♦ Infrastructura educaţională şi dezvoltarea noilor talente

♦ Schimbări legislative în domeniul energiei verde

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank