ZF Investiți in România

Investiţi în România! Delta Studio atacă piaţa rezidenţială cu un proiect de 23 de case în Corbeanca şi este în discuţii pentru terenuri în Bucureşti şi Snagov

21.04.2021, 13:06 Autor: Alex Ciutacu

♦ Delta Studio, furnizor de amenajări interioare, vrea să investească în mod constant în piaţa rezidenţială şi vizează în principal segmentul mediu. ♦ Compania investeşte 2-3 mil. euro în proiectul cu 23 de case din Corbeanca. ♦ Furnizorul de amenajări interioare mai are în plan o investiţie de 5-6 mil. euro pentru a muta capacităţile logistice din estul Bucureştiului pe un teren situat la km 23 al autostrăzii A1. 

Furnizorul de amenajări inte­rioare Delta Studio construieşte un proiect de case în comuna Cor­beanca, jud. Ilfov, şi vrea în conti­nuare să cumpere terenuri în Bu­cureşti şi împrejurimi pentru a extinde divizia nou-formată de dez­voltări imobiliare, a explicat Tudor Cartianu, CEO şi acţionar, Delta Studio, în emisiunea Investiţi în Ro­mânia!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank. 

„Estimăm că în Bucureşti realizăm circa 60% din proiectele rezidenţiale cu activitatea de design şi avem un know-how. Până acum eram doar furnizori pentru produse, motiv pentru care am zis să testăm şi noi partea de dezvoltare rezidenţială. Am simţit trendul cu casele şi am decis să achiziţionăm un teren de 10.000 mp în Corbeanca. Este o zonă foarte importantă pentru segmentul de vile, de case”. 

Divizia Delta Studio Develop­ment va lansa proiecte sub brandul Vernis, iar investiţia de 2-3 mil. euro din Corbeanca vizează 24 de case.  „Am gândit proiectul ca o comu­n­itate închisă pentru locatari, va exista un centru pentru petrecerea tim­pului liber ce conţine o piscină deschisă în sezonul estival,  pre­cum şi un spaţiu de fitness, întrucât vedem că locatarii îşi doresc să facă mişcare în interiorul com­plex­u­­lui, mai ales când sălile sunt în­chise”. 

Vânzările pentru primul proiect Vernis din Corbeanca vor începe anul acesta, iar construcţia debutează în cursul acestei săptămâni. La acest moment, Delta vizează case de circa 120 mp utili, cu o curte de 300 mp utili, cu un preţ situat în jurul sumei de 140.000 de euro. 

Invitatul a explicat că Delta Studio îşi propune să investească în mod constant în piaţa rezidenţială în urmă­torii ani, iar proiectele se vor adre­sa în principal segmentului pre­mium. „Ne gândim să începem să in­vestim constant în zona reziden­ţială. Cu brandul Vernis luăm în calcul mai multe zone din Bucureşti pe partea de apartamente şi zone rezidenţiale precum Corbeanca, Snagov, pe partea de vile. (...) Noi ca furnizori de materiale suntem poziţionaţi pe medium-high, în principiu vom urmări proiecte premium”. 

Discuţiile active ale companiei în piaţă vizează la acest moment terenuri din zone centrale ale Bucureştiului, dar şi alte terenuri din împrejurimile oraşului, potrivite pentru dezvoltări de case sau vile. 

„Nu luăm în calcul să extindem proiectul de case exact pe terenul pe care dezvoltăm acum în Corbeanca, dar ne interesează atât Corbeanca, cât şi Snagov.“

 Chiar suntem în discuţii în Snagov pentru un teren cu acces la lac, încât să facem şi un centru mai mare de petrecere a timpului liber, cu posibilitate de închiriere de bărci. (...) Ne uităm în zone centrale (din Bucureşti – n.r.), suntem în due-dilligence pentru un proiect boutique în zona Dorobanţi. În principiu, zone centrale ne interesează”. 

Furnizorul de amenajări interioare controlat de antreprenorul Dragoş Bonea operează în prezent cu un spaţiu logistic aflat pe un teren de 20.000 mp din zona de est a Capitalei, în apropiere de fosta platformă industrială Republica. 

În următorii 2-3 ani, compania vrea să îşi mute capacităţile logistice pe un teren de 25.000 mp achiziţionat la finalul anului trecut, situat pe A1 la km 23, în localitatea Bolintin Deal din judeţul Giurgiu – un punct „fierbinte“din punct de vedere logistic. Investiţia pentru noul depozit se ridică la 5-6 milioane de euro, iar Delta Studio vrea să acceseze şi o finanţare europeană. 

„Vom face acolo un depozit foarte modern, luăm în calcul să accesăm şi fonduri europene, fiind o investiţie de mare anvergură. (...) Fiind o nouă alocare de fonduri europene vom merge pe POR şi din informaţiile noastre urmează să fie disponibilă anul acesta şi o finanţare pe care putem încadra acest proiect. Estimăm mutarea efectivă a depozitului logistic în jur de doi-trei ani”. 

CEO-ul a menţionat că Delta analizează oportunitatea reprezentată de terenul de 20.000 mp din estul Bucureştiului, unde astăzi se află capacităţile logistice. Compania ar putea dezvolta un proiect rezidenţial aici sau ar putea vinde terenul pentru a achiziţiona altele, în zone mai centrale. 

Zona Republica din Capitală devine un punct de interes în piaţa rezidenţială, în contextul în care şi familia Negoiţă a cumpărat recent un teren de 10 hectare pentru a dezvolta un nou ansamblu de locuinţe. 

Compania controlată de Dragoş Bonea este implicată în multe proiecte rezidenţiale, dar şi în proiecte din HoReca şi din sectorul spaţiilor de birouri. 

„Businessul nostru este canalizat în principal pe locuinţe. Mai facem şi proiecte, un proiect mare la care lucrăm acum este Autograph by Marriott, un hotel de 5 stele care se va deschide în Centrul Vechi din Capitală. Am făcut şi multe clădiri de birouri, dar ne interesează locuinţele în principal”. 

Delta Studio are în prezent zece showroom-uri care se întind în cele mai mari oraşe din ţară, de la Bucureşti şi Cluj, la Piteşti şi Ploieşti, iar în prezent nu vizează noi locaţii. Cu toate acestea, compania se concentrează pe dezvoltarea propriului birou de arhitectură, Delta Design Studio, dar şi pe investiţii în online – având în curs investiţii de 300.000 de euro în digitalizare. 

„Online-ul a avut o creştere de 230% anul trecut, însă este la început în veniturile totale. Investim din ce în ce mai mult în digitalizare şi vom lansa pe online şi un program de ready-to-buy, unde vom oferi proiecte de amenajare complete concepute de arhitecţii Delta Studio. (...) Estimăm că online-ul va creşte la un nivel de două cifre din cifra de afaceri în perioada următoare”. 

Investiţiile în digitalizare mai vizează un nou ERP şi o nouă platformă pentru utilizatori, mai prietenoasă, cu noile funcţionalităţi integrate mai bine. 

Cifra de afaceri a Delta Studio a crescut cu 11% în 2020, depăşind pragul de 100 de milioane de lei, în timp ce profiturile au înregistrat o creştere de 50%, conform invitatului. Pentru 2021, CEO-ul estimează o creştere de 25-30%, iar evoluţia din T1 susţine aceste planuri. Numărul de angajaţi al companiei a ajuns la aproape 200 de persoane. 

„Iniţial ne-am speriat la începutul pandemiei şi ne gândeam să reducem numărul de angajaţi, însă apoi am decis să continuăm, să mai angajăm şi se pare că a fost o decizie bună, întrucât domeniul nostru de activitate nu a fost aşa de afectat ca alte domenii”. 

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank