ZF Investiți in România

Investiţi în România! Cosmin Popescu, Rens Evergreen: După starea de urgenţă a explodat cererea de case

18.09.2020, 00:05 Autor: Bogdan Alecu

Pandemia şi mai exact starea de urgenţă au accelerat cererea de case de pe piaţa locală, iar dacă până acum cele mai căutate erau apartamentele, acum locuinţa cu o curte şi terasă a urcat în preferinţele celor care îşi cumpără o locuinţă nouă.

„Noi am demarat în toamna anului trecut construcţia, iar primele vânzări s-au realizat în februarie-martie anul acesta. A urmat pandemia, foarte puţine vizite pe şantier, însă imediat după starea de urgenţă au început vizitele. Până acum trei săptămâni, vân­zările erau jos. Din cele 20, doar 10 unităţi erau vândute. După însă, în trei săptămâni am închis toate cele 20 plus 16 din cele 28 din faza a doua“, a spus Cosmin Popescu, fondator şi acţio­nar Rens Evergreen Develop­ment.

Munca de acasă a schimbat şi modul în care sunt vândute casele, iar el explică faptul că un spaţiu care era iniţial amenajat pentru depozitare a devenit birou.

„Există o cerere mare pentru amenajarea unui birou de acasă. Spre exemplu noi avem la parter amenajat un spaţiu de 7 mp pentru depozitare. Circa 30% dintre cei care au cumpărat şi l-au dorit drept birou. Este greu de spus cum va evolua piaţa mai departe“, a spus Popescu.

Dezvoltatorul a construit 20 de case şi va ajunge la aproape 80.

„Ţinta noastră a fost să ajungem la un preţ de apartament pe metru pătrat, 1.000 - 1.200 euro/mp, cu loc de parcare, grădină. Suntem cu proiectul în spate la Metro Berceni. Vom avea 80 de case în total în proiect. Preţurile sunt de la 120.000 de euro la 145.000 de euro cu TVA. Am dorit să fim diferiţi faţă de ce oferă piaţa. şi exemplul meu a fost cel mai simplu. Acum 8 ani am cumpărat un apartament, familia s-a mărit şi am ales o casă după aceea. Aceasta este cea mai bună reţetă, să dezvolţi ce ai tu nevoie“, a explicat Cosmin Popescu.

El explică faptul că în cazul său, nu au existat întârzieri cu materialele de construcţii, proiectul având stoc de materiale pentru două luni.

Următorul pas îl reprezintă construcţia unui al doilea proiect de case în aceeaşi zonă, având în vedere schimbarea din piaţa rezidenţială.

„La 150 de metri de terenul pe care dezvoltăm acum, avem un alt lot, mai mare, unde din octombrie vom demara dezvoltarea unui nou proiect. Am învăţat şi am înţeles că putem ataca o piaţă din nivelul superior de preţ şi vom avea suprafeţe mai mari, curte mai mare“, a explicat Cosmin Popescu.

 

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank