ZF Investiți in România

Investiţi în România! Adela Wiener, Aurachain: Vom fi următorul „unicorn“. În cel mult un an vom fi evaluaţi la un miliard de euro

14.04.2021, 00:15 Autor: Bogdan Alecu

Adela Wiener, CEO al Aurachain, şi-a propus ca Aurachain, compania pe care a fondat-o şi pe care o conduce, să ajungă la o valoare de un miliard de euro în următorul an, iar în cel mult cinci să fie listată la New York Stock Exchange.

Aurachain, platformă low-code ce permite dezvol­tarea de soluţiil digitale pentru automatizarea pro­ceselor de business, pre­cum şi a aplicaţiilor tip smart contract, bazându-se pe tehnologia blockchain, cu scopul de a oferi clienţilor soluţii în pro­cesul de transformare digitală, în diferite industrii precum servicii financiare, retail şi utilităţi, continuă să se dezvolte accelerat, iar dacă valoarea sa a trecut în prezent de 200 de milioane de euro, în următorul an vrea să devină un „unicorn”, adică o com­panie evaluată la peste un miliard de euro.

„Vom fi 100% următorul unicorn. Vom fi UiPathul low code-ului. Va fi rezultatul unei munci de 16 ani. Ultimul raise l-am făcut la 217 milioane de euro, Series B îl vom face în mai puţin de 6 luni, iar la un miliard vom ajunge în cel mult un an, iar ulterior vom face alte serii până la listarea la New York Stock Exchange, cel mult cinci ani pentru listare, o creştere accelerată în următorii patru ani”, a spus Adela Wiener, CEO al Aurachain.

CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru a permite băncii să-şi continue transformarea digitală şi să se alinieze cu cele mai bune soluţii tehnologice disponibile la nivel internaţional.

Transformările vizează momentan trei zone de activitate, respectiv implementarea unui sistem integrat de monitorizare şi mentenanţă a reţelei de bancomate şi POS-uri, deschiderea online de conturi pen­tru IMM-uri şi implementarea unor soluţii online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.

Cele trei proiecte vor fi implementate în acest an şi se adaugă iniţiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi şi contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, maga­zinul virtual al CEC Bank.

„Aurachain nu a avut proiecte în Ro­mâ­nia până anul trecut. Anul trecut am intrat în România într-un proiect pentru şo­majul tehnic, iar în acel moment ­vi­zibilitatea oferită de acel proiect ne-a pus în legătură cu clienţi din România. CEC Bank are o abordare revoluţionară deoarece a abordat tehnologii extrem de agile atât în ceea ce priveşte digitalizarea serviciilor bancare, dar şi în zona de backoffice. Aşa am început să lucrăm cu ei. Tehnologia low code este în acest moment esenţa strategiei lor de digitalizare şi faptul că au adoptat o tehnologie de pionierat cum este cea blockchain”, a explicat Adela Wiener.

Aurachain este o platformă low-code unică ce permite dezvoltarea rapidă a soluţiilor digitale pentru automatizarea proceselor de business, precum şi aplicaţii tip smart contract, prin generarea de cod automat pentru reţele blockchain. Platforma Aurachain este deţinută de către Aurachain AG, o companie elveţiană cu birouri locale în Europa (Elveţia, UK, România) şi Orientul Mijlociu (Dubai).

În România a colaborat cu CEC Bank, KPMG, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central.

„Intrarea pe piaţa locală a fost o coincidenţă. Noi suntem o companie axată pe piaţa europeană, nord-americană având proiecte şi în Australia şi Orientul Mijlociu. În contextul Covid-19 Guvernul României căuta soluţii de a pune în funcţiune foarte repede un sistem naţional de şomaj tehnic, iar noi am fost singura companie care a spus că poate face acest lucru în mai puţin de două săptămâni, iar sistemul a intrat live în şapte zile iar după un an de la punerea în producţie, prin acest program, a fost oferit şomaj tehnic de peste un miliard de euro pentru 1,5 milioane de angajaţi. Acum avem clienţi din zona privată în România”, a spus Adela Wiener.

În România compania are peste 100 de angajaţi în prezent, aceştia reprezentând mai bine de jumătate din totalul angajaţilor.

„Toată platforma intelectuală care susţine Aurachain a fost creată în România iar în celelalte birouri din Londra, Elveţia şi Dubai menţinem forţele de vânzare şi marketing. Tot ce înseamnă creearea produsului şi tot ce ţine de customer support este în Bucureşti. În urmă cu aproape 12 ani am plecat din România deoarece era lipede că nu există loc pentru companii precum a noastră în contextul în care piaţa a plecat pe un trend unde erau 2-3 jucători care dominau piaţa. Mi-a fost clar că îmi va fi foarte greu să câştig cotă de piaţă chiar dacă eram foarte buni. Timp de zece ani am fost în SUA în top de business process management. Ne-am consolidat relaţia cu IBM, ne-am extins pe alte pieţe. Primul breakthrough l-am avut în Australia, a urmat SUA şi un joint venture cu IBM pentru Orientul Mijlociu”, a explicat directorul.

Soluţia low-code permite dezvoltarea de aplicaţii software cu intervenţii minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfeţe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente - baze de date, conectări cu alte aplicaţii, elemente de logică, şi chiar implementari de tip blockchain.

„Înainte de blockchain, digitalizarea are în centrul său tehnologii de automatizare pe procese de business cu sau fără blockchain. Low code a început în urmă cu 15 ani iar acum avem tehnologii mult mai avansate. Astăzi acesta permite crearea de noi tehnologii digitale cu scriere cât mai puţină sau deloc de cod ceea ce înseamnă că inteligenţa dezvoltatorilor merge către inovaţie faţă de hard coding. Low code e un trend „sky rocketing” într-o mare creştere şi care a depăşit tehnologiile RPA (Robotic Process Automation) în organizaţii deoarece permite „quick time to value”, permite crearea de aplicaţii digitale într-un timp scurt şi punerea în producţie cu costuri reduse şi reduce dependenţa de vendorii de software”, a explicat CEO-ul companiei.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank