ZF English

Rockerul care invata copiii sa mearga

03.05.2001, 00:00 30



Cantaretul rock din Alba Iulia Dan Rosu a devenit peste noapte inventator. ai nu unul oarecare. El a inventat un produs cu totul aparte care vine in sprijinul bebelusilor ce incearca sa treaca de la mersul de-a busilea la primii pasi pe propriile picioare. Este vorba de un fel de hamuri care ii ajuta pe copilasi sa se deplaseze fara ajutor oriunde si fara sa se accidenteze.

Obiectul este facut din cateva chingi de tercot, cateva lanturi, o teava, un arc si alte cateva accesorii. Copilul se imbraca pur si simplu cu baby-jumping, cum si-a numit autorul descoperirea, iar partea de sus a obiectului se atarna undeva la inaltime.

"Se poate atarna in tavan, pe perete, in copac in padure, oriunde, iar copilul are in acest fel cativa metri de libertate in jurul axului, ca sa spun asa. Parintii pot alege un loc in care sa nu fie obstacole si nu mai au probleme cu supravegheatul" - spune cantaretul.



Leagane si hamuri

Nastrusnica idee i-a venit la inceputul acestui an, cand fiul sau Dan Cristian a inceput sa faca primii pasi. "Darama tot ce-i statea in cale si nu mai stiam ce sa facem. Asa ca i-am inventat hamul dintr-un leagan vechi".

Cand a vazut ca lucrul facut de el este si pe placul micutului, Dan Rosu s-a gandit ca-si poate dezvolta chiar o afacere cu baby-jumping, mai ales ca pe piata, spune el, nu sunt produse de acest fel prea competitive.

Singurul fel de dispozitiv care i-a atras atentia este un soi de leagan facut in America, dar care tine copilul prea strans legat de abdomen si nu-i ofera un grad prea mare de libertate.

Asa ca in firma pe care deja o avea, dezvoltata in jurul unui mic studio de inregistrari muzicale, a mai inclus inca un obiect de activitate - productia.



aase sute de mii bucata

Din ianuarie a construit aproape 200 de dispozitive baby-jumping, iar ca sa le testeze a donat zece dintre ele pentru Leaganul de copii din Alba Iulia. Directorul institutiei, dr. Dan Sicoe, este cum nu se poate mai incantat de gaselnita. El spune ca aparatele sunt deosebit de utile si copiilor cu probleme neuromotorii.

"De cand le-am primit, este pur si simplu bataie pe ele. Toti copiii se inghesuie sa le vina randul la baby-jumping. Ingrijitorii sunt incantati pur si simplu", spune Sicoe.

Inventatorul a fixat si un pret - 600.000 de lei - pentru ca, dupa cum spune el, cheltuielile se ridica la mai mult de 400.000 de lei.

El spera ca afacerea lui sa se dovedeasca de succes si intentioneaza ca, pe langa bani, sa faca si acte de caritate. El vrea sa doneze si altor case de copii produsele inventate si facute la el acasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO