ZF Ecosistemul Marketplace

ZF Eco­sistemul Marketplace. Lucia Do, general manager Pamikio Fashion: „Suntem prezenţi în 300 de magazine fizice şi vrem să accelerăm în online“

21.09.2021, 00:05 Autor: Ioana Matei

♦ Pamikio Fashion, o firmă axată pe distribuţia şi comercializarea de accesorii sub brandul Pami Accesories, a ajuns la prezenţa în 300 de magazine (hipermarketuri şi supermarketuri) şi la venituri de aproximativ 8 milioane de lei, iar acum accelerează businessul în online.

„Vrem să oferim produse de calitate, la un preţ cât mai mic, avem acce­so­rii care por­nesc de la 2-3 lei, iar preţurile cele mai ridicate, în cazul biju­te­riilor cu pietre semipreţioase, ajung la circa 150 de lei“, a spus Lucia Do, general mana­ger al firmei Pa­mi­kio Fa­shion, în cea mai re­centă edi­ţie a emisiunii ZF Eco­sistemul Marketplace.

Brandul Pami Acceso­ries (sub care este cunoscută firma Pa­mi­kio Fashion) oferă o gamă lar­gă de bijuterii şi accesorii, acce­so­rii pentru evenimente, dar şi pro­duse de zi cu zi, de tipul genţilor de damă, al pălăriilor, ochelarilor de soa­re etc., la preţuri reduse. În pre­zent, acestea sunt distribuite în hiper­mar­keturi şi supermarketuri, numă­rul unităţilor în care sunt prezenţi ajun­gând la circa 300, potrivit Luciei Do. Printre companiile cu care lu­crea­ză se numără Carrefour şi Cora, menţionează ea.

Businessul Pami Fashion este unul de familie, care a început cu un maga­zin propriu al familiei Do, originară din Vietnam, pe bulevardul Magheru din Capitală. S-au extins apoi cu mai mul­te magazine, unul în ca­drul cen­tru­lui comercial Colosse­um, un altul lân­gă Ploieşti, precum şi cu câteva insule în cadrul Carrefour. Treptat, au decis însă să închidă toate magazinele fizice deschise în regim propriu, axân­du-se mai mai mult pe distribuţia în cadrul hiper­marketurilor.

Activitatea în online au început-o în 2014, cu un site de pre­zentare, iar ulterior, în 2018, au început colaborarea cu eMAG, prin intermediul platfor­mei marketplace a retailerului. În pa­ralel, au îmbunătăţit şi prezenţa de pe site-ul lor, astfel încât acesta să fie pregătit pentru vânzările online. Au listat peste 5.000 de produse până în prezent şi îşi doresc să crească acest număr, în funcţie de tren­duri şi de nevoile sesizate în rândul clienţilor.

„Cea mai mare parte a veniturilor vine din offline (au produse în peste 300 de magazine din ţară), dar veniturile din online au început să crească în fiecare an. În prezent, până  în septembrie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut am înregistrat o creştere de 50%. În fiecare an avem previzionate creşteri de 20%“, spune Lucia Do. În 2018, anul despre care ea spune că au ajuns la un vârf al vânzărilor, au ajuns la venituri de 8 milioane de lei.

Familia Luciei Do s-a mutat din Vietnam în România în urmă cu 10 ani, când ea era încă copil, datorită potenţialului de business pe care l-au sesizat aici. Şi-au propus ca iniţial să deschidă un lanţ de magazine în România, iar încercând să diversifice oferta, au observat că segmentul de accesorii şi bijuterii există în foarte multe game şi modele.  Mătuşa sa a sesizat potenţialul acestei nişe şi au deschis un prim magazin, de unde au evoluat ulterior înspre partea de distribuţie.

Spune că ea s-a adaptat uşor vieţii în România, iar în continuare îşi doreşte să rămână aici. „Spre deosebire de părinţii mei, eu am avut ocazia să trăiesc aici de când sunt mică şi am şi studiat aici. Îmi doresc să rămân în România, este o ţară foarte frumoasă, cu oameni prietenoşi“.

În ceea ce priveşte businessul, şi-au propus ca în continuare să se dezvolte atât în online, cât şi în offline – mai mult online în perioada următoare datorită potenţialului pe care îl sesizează. 

Mai multe detalii despre produsele Pami Fashion puteţi găsi pe site-ul companiei: https://pami.ro/.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea ZF Ecosistemul Marketplace