ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Zuzanna Kurek, Cornerstone Communications: Avem o problemă dacă, anul acesta, numărul de investitori creşte cu până la 50%, dar la anul vedem ieşiri de numerar

28.08.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

În acest sens, rolul brokerilor devine din ce în ce mai important.

DeŞi piaţa locală de capital a ajuns recent la un nivel record de aproape 160.000 de participanţi pe fondul mult aşteptatei oferte publice iniţiale a Hidroelectrica, Bursa de la Bucureşti se poate confrunta anul viitor cu o serie suplimentară de probleme în cazul în care aşteptările investitorilor nu sunt îndeplinite, iar lichiditatea ar scădea în lipsa unui alt eveniment major, spune Zuzanna Kurek, Cornerstone Communications.

„Dacă avem anul acesta, de exemplu, creşteri de 20-50% ale numărului de investitori, dar anul viitor vom vedea şi ieşiri ale fluxului de capital, iar investitorii văd că acţiunile nu cresc şi aşteptările lor conform cărora Hidroelectrica va «exploda» nu devin realitate, atunci vom avea o problemă. De obicei, dacă oamenii încearcă ceva şi nu reuşesc sau rezultatele nu sunt satisfăcătoare, nu vor mai reveni prea repede în piaţă“, consideră Zuzanna Kurek.

Fondatoarea companiei de consultanţă pre şi post listare la Bursă a fost prezentă în cadrul unei recente ediţii a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea poate fi urmărită de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul este transmis pe platforma Spotify.

„Din acest motiv, cred că rolul brokerilor a devenit mult mai important, având şi o oportunitate de a câştiga noi clienţi activi. Important este cine vine primul pentru că piaţa are nevoie de un eveniment extraordinar în afara listării Hidroelectrica”, adaugă Zuzanna Kurek.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent