ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Vlad Deliu, investitor la BVB: Am expunere pe acţiuni Aquila, Transilvania Broker de Asigurare, TTS, Sphera Franchise Group şi MedLife

17.11.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Actualul sezon de raportări la T3, marcat de rezultate mixte, spune participantul bursier.

Vlad Deliu, investitor la Bursa de Valori Bucureşti, are în prezent un portofoliu de investiţii expus pe sectoare precum logistica şi distribuţia, asigurări, transportul de mărfuri, servicii, cât şi domeniile medical şi bancar, a spus partici­pantul bursier în cadrul celei mai recente ediţii a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

„N-am avut neapărat o perspectivă sectorială. Ca filosofie de investiţii, m-am uitat în general pornind de la numele individuale şi ulterior am încercat să aplic un filtru industrial. În momentul de faţă am investiţii în sectorul bancar. Sunt membru în consiliul de administraţie al unei companii listate la bursă şi am acţiuni Aquila. Mai am acţiuni la Transilvania Broker de Asigurare, transportatorul TTS, Sphera Franchise şi MedLife. Ponderile sunt relativ egale.”

Din cele cinci societăţi enumerate, Spera Franchise Group (SFG), Transport Trade Services (TTS) şi Aquila Part Prod (AQ) au înregistrat creşteri pe profit în primele nouă luni ale anului, fiind de altfel trei dintre performerii indicelui BET din 2023. Operatorul privat de sănătate MedLife (M) a raportat o scădere semnificativă a rezultatului net, de la 57 de milioane la 3,8 milioane de lei pe fondul inflaţiei şi scumpirii finanţării. Profitul brokerului de asigurare (TBK) a coborât cu 21%

„Am văzut raportări mixte; nu m-a determinat nimic să fac o schimbare în portofoliul pe care îl deţin. Urmează o perioadă uşor greu de estimat în ce direcţie s-ar putea îndrepta bursa în ansamblu. Uitându-mă la filozofia mea, am investiţii în companii care nu sunt foarte scumpe şi confirmă prin rezultatele financiare şi care, din punct de vedere industrial, au o perspectivă bună în perioada următoare”, adaugă investitorul.

Vlad Deliu a părăsit recent funcţia de director financiar al grupului de IT Softbinator  Technologies (CODE). În prezent, investitorul candidează pentru un loc în consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei locale de capital şi acţionar majoritar la Contrapartea Centrală (CCP).

„Cu o astfel de strategie, chiar dacă ar urma nişte corecţii generale, în care nu scapă nicio companie, ai putea să fii mai protejat, având în vedere că eşti în nişte companii solide din punct de vedere financiar, cu o evaluare decentă şi cu perspective ok în industria din care fac parte”, continuă Vlad Deliu.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent