ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Victor Gânsac, SafeTech: Avem creşteri pe zona de soluţii de securitate cibernetică în S1/2023. Avem în plan să dezvoltăm o nouă astfel de soluţie din resurse proprii

30.08.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

De-a lungul primului semestru al anului, compania SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE) a consemnat creşteri în ceea ce priveşte cererea de soluţii de securitate cibernetică, extinzându-şi totodată echipa de vânzări, spune Victor Gânsac, CEO şi pre­şedinte al consiliului de administraţie din cadrul societăţii, invitat în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 29 august.

„Am avut creşteri din ce în ce mai mari pe zona de soluţii de securitate cibernetică; în rest, ne-am concentrat să aducem clienţi noi în portofoliu, să avem o amprentă mult mai bună în zona de marketing prin newslettere lunare, campanii Linkedln, seminare şi webinare. Am extins echipa de vânzări astfel încât vom închide şi acest an într-un ritm foarte bun.“

La începutul anului, SafeTech a devenit cel mai recent emitent care a realizat transferul de pe AeRO pe Piaţa Principală a Bursei. Grupul de securitate cibernetică a înregistrat la nivel individual un profit net de aproape patru milioane de lei în S1/2023, în urcare cu 49% faţă de perioada similară de anul trecut, şi afaceri de 13,5 milioane de lei, plus 26%.

„Avem în plan să mai dezvoltăm o soluţie de securitate cibernetică din resurse proprii, suntem atenţi la ceea ce se întâmplă cu fondurile europene. Urmează noul ciclu de buget la nivelul UE şi, în funcţie de deschiderea apelurilor, vom depune şi noi cereri de finanţare“, continuă CEO-ul.

„Suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă la nivel internaţional din perspectiva unei crize financiare care îşi arată colţii, dar şi la contextul geopolitic din Est.“

Evaluată la circa 200 de milioane de lei, compania se tranzacţionează în creştere cu 6,4% anul acesta şi 13,3% în ultimele 12 luni, pe rulaje de 10,4 milioane, respectiv 15,5 milioane de lei, potrivit BVB. Principalii acţionari sunt Victor Gânsac şi CFO-ul Paul Rusu, cu participaţii de 36,7% din capitalul social.

 

Alte declaraţii din timpul emisiunii:

Eroarea (privind SafeTech UK – n. red.) a survenit ca urmare a lipsei de armonizare a politicilor contabile dintre cele două companii. Ne cerem scuze pentru această eroare, am iniţiat demersurile pentru a alinia politicile contabile şi pentru a îmbunătăţi canalele de comunicare între echipele financiare din România şi Marea Britanie.

Legat de ce s-a întâmplat în pregătirea raportului anual 2022: cheltuielile la nivel consolidat în valoare totală de 3,2 milioane lei efectuate de compania noastră pentru subsidiara din UK au fost înregistrate incorect ca imobilizări corporale în loc să fie recunoscute drept cheltuieli efectuate de către SafeTech UK. Această clasificare greşită nu a reflectat în mod corect poziţia financiară a ambelor entităţi deoarece cheltuiala ar fi trebuit să fie atribuită în Anglia.

Deoarece situaţiile financiare din UK erau deja depuse, am constatat eroarea şi am ajuns la concluzia că cea mai potrivită cale de acţiune este de a rectifica această eroare în anul curent şi până la finele anului următor. Pentru a realiza acest lucru, compania va reflecta cheltuiala printr-o metodă de depreciere accelerată într-o perioadă de 24 luni. Această abordare va duce la creşterea profitului consolidat pentru 2023 şi va garanta faptul că rectificarea este reprezentată cu acurateţe pe o perioadă de doi ani.

Activitatea din entitatea britanică este foarte intensă, se lucrează pe toate planurile, comercial şi marketing... Ciclurile de vânzare în IT şi securitate nu sunt de câteva zile sau săptămâni, sunt perioade lungi de luni sau chiar ani. Ne aşteptăm ca în cel mai scurt timp să avem primele rezultate palpabile, adică venituri. Cu siguranţă, până la final de an, vom veni cu cifre pe această companie.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent