ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Radu Scarlat, Bento: Planul de investiţii de anul acesta, la 25 mil. lei. Vrem să atacăm mai multe verticale şi industrii

23.05.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Prezentă pe piaţa AeRO, compania afişează o capitalizare de 70 de milioane de lei.

În prima ediţie de săptămâna aceasta a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi au fost invitaţi Vlad Bodea şi Radu Scarlat, fondatori şi acţionari majoritari ai 2B Intelligent Soft (simbol bursier BENTO), companie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi cloud, care au discutat, printre altele, despre viitoarele investiţii ale grupului şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2023.

„Planul de investiţii se referă în mare măsură la profitul pe fonduri europene pe care îl derulăm şi care are o sumă totală de

25 de milioane de lei. Circa 17-18 milioane vor fi investiţii aferente proiectului cu fonduri europene. Este o investiţie în produsul nostru software. Vom face tranziţia de la produse software individuale şi dependente la o platformă în care vom avea mai multe module, scopul fiind să atacăm mai multe verticale şi industrii“, spune Radu Scarlat.

Bento a înregistrat venituri de 8,5 mi­lioane de lei în T1/2023, în urcare cu 102% faţă de anul trecut, şi un profit net de 835.500 de le, plus 34%. Acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 42% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 5,6 milioane de lei. Prezentă pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, societatea are o valoare de piaţă de circa 70 de milioane de lei.

„Lucrând în zona de automatizare operaţională, vedem că este o nişă cu tot mai multe oportunităţi, deci putem spune că piaţa arată bine, mai ales că lucrăm acum la a transfera o parte din produsele software pe alte verticale, având şi câteva perspective pe plan internaţional“, adaugă Vlad Bodea.

Vlad Bodea, Bento: Momentan, focusul este pe investiţii în produse şi sincronizarea de vânzări şi parteneriate, cu o orientare către piaţă pentru a avea tracţiune pe produsele pe care le avem deja.


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent