ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Mihai Tudor, CEO al Simtel: Nu vom fi afectaţi de preţul energiei, prognozat să scadă în perioada următoare

16.02.2024, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

♦ Compania a avut afaceri de 213 mil. lei la T3/2023, în creştere de peste trei ori ♦ Profitul, de aproape cinci ori mai mare.

Mihai Tudor, director general al companiei româneşti de inginerie şi tehnologie Simtel Team (simbol bursier SMTL), anticipează că societatea pe care o conduce nu va fi afectată pe termen scurt-mediu de preţurile din industria energetică, după ce anul trecut a adus amânări pentru multe proiecte din piaţă.

„Prognozele sunt că preţul ener­giei va avea o tendinţă uşor descrescătoare în perioada urmă­toare. Dacă ne uităm la impactul acestui preţ faţă de planurile noastre, pot să vă spun că nu vom fi afectaţi pentru că în strategia şi în dezvoltarea noastră, în modelele de business pe care le-am luat în considerare, am ţinut cont de această tendinţă, deci nu este o surpriză pentru noi“, susţine Mihai Tudor. Simtel a anunţat luna trecută că intră şi pe piaţa de furnizare de energie electrică.

Aceasta după ce una dintre companiile din cadrul grupului a primit aprobare de la Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Acţiunile SMTL sunt pe plus cu 137,55% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 38,2 milioane de lei şi o valoare de piaţă de 519 milioane. Anul acesta, evoluţia este de plus de 53,4%, pe o lichiditate de 11 milioane de lei.

„2023 a fost un an destul de provocator pentru piaţa de energie. Multe proiecte şi investiţii au fost amânate pentru că a fost corelarea aceasta cu programele tip PNRR, unde a existat o componentă dedicată energiei regenerabile, şi programul de casare, despre care ştim cu toţii. Deci piaţa a fost afectată de aceste programe întârziate. Pentru noi, 2023 a fost un an bun“, spune Mihai Tudor, invitat la ZF Deschiderea de Astăzi.

În primele nouă luni ale anului trecut, grupul a raportat o cifră de afaceri de 213 milioane de lei, de trei ori mai mari faţă de perioada similară din 2022, în vreme ce profitul a crescut de aproape cinci ori, la 16,3 milioane de lei.

Simtel va anunţa rezultatele financiare preliminare pe 2023 în data de 26 februarie. Între timp, compania se pregăteşte să îşi transfere acţiunile de pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (AeRO) pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti.

„Suntem parte activă a PNRR pentru că am participat la licitaţiile care se organizează de către cei care au câştigat finanţările şi vom implementa şi noi o parte din proiectele incluse în program.  Am completat, practic, paleta de produse şi servicii pe care le oferim către clienţi. Strategia noastră şi analizele pe care le-am făcut ne-au condus către această nouă linie de business, pentru că o considerăm ca fiind un element ce vine în completarea nevoilor clienţilor noştri.“

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent