ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Marcel Murgoci, Estinvest: Sectorul bancar se va dovedi în continuare solid, nepărând afectat de încetinirea activităţii economice

27.07.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici
  • Lichiditatea pieţei locale de capital se poate îmbunătăţi odată cu publicarea rapoartelor financiare semestriale

 

În plin sezon de raportare a situaţiilor financiare aferente primului semestru din acest an, băncile listate la Bursa de Valori Bucureşti, printre care Banca Transilvania (TLV) şi BRD – Groupe Société Générale (BRD), pot afişa o serie solidă de rezultate, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest.

„Sectorul bancar se va dovedi în continuare solid. Rezultatele BRD nu au fost dezamăgitoare în martie, cred că sunt aşteptări pozitive cu privire la date. Există ideea, care se vede de altfel şi în piaţă, că sistemul bancar este bine consolidat şi nu pare că este afectat de această încetinire a activităţii economice“, explică Marcel Murgoci. Reprezentantul societăţii de brokeraj a fost invitat la ediţia din 26 iulie a ZF Deschiderea de Astăzi, emisiune transmisă zilnic pe zf.ro şi paginile de Facebook şi YouTube ale Ziarului Financiar. De asemenea, podcastul poate fi ascultat pe platforma Spotify.

„În apropierea datelor financiare pe S1, piaţa nu are o lichiditate extra­ordinară, dar în momentul în care vor începe să apară situaţiile, probabil că va exista un volum mai mare de tranzacţii pe anumiţi emitenţi.“

Una dintre companiile luate în vizor de investitori în actuala perioada de raportări este transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade Services (TTS), continuă reprezentantul Estinvest. Cu un avans de 68%, emitentul are cel mai ridicat randament din structura indicelui principal BET de anul acesta, urmând să raporteze la S1/2023 în data de 29 august.

Ce sectoare pot raporta însă sub aşteptări?

„Poate încă este devreme, dar aceste măsuri pe care guvernul le are în vedere, de reducere a deficitului bugetar, pot afecta sectorul construcţiilor. Aici mă gândesc că pot apărea date uşor mai slabe, dar încă este devreme de spus“, adaugă Marcel Murgoci.

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent