ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Dragoş Mesaroş, Goldring: Privind înainte, Electrica este o companie de urmărit. TTS are de câştigat în perioada următoare

19.07.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

TTS, a doua cea mai bună dinamică din indicele BET în 2023, peste 50% Benchmarkul, pe plus cu 12,5% anul acesta.

Discutând despre companiile cu potenţial de creştere în perioada ur­mătoare, care urmează să fie marcată inclusiv de publicarea situaţiilor fi­nanciare semes­triale, Dragoş Me­saroş, director de ope­raţiuni al Goldring, numeşte distri­buitorul şi furni­zorul de energie elec­trică Electrica (EL) şi transporta­torul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (TTS) societăţi ale căror acţiuni s-au apreciat cu 13,7%, respectiv 55% anul acesta.

„În cazul Electrica, rezultatele au fost puţin mai bune faţă de anul trecut, când aveau o pierdere uriaşă. Deci Electrica ar fi de urmărit, din punctul meu de vedere. Acum să vedem dacă reuşesc să treacă pe profit“, spune Dragoş Mesaroş.

Reprezentantul Goldring, una dintre cele mai active societăţi de brokeraj de la BVB, a fost prezent în cadrul ediţiei din 18 iulie a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea poate fi urmărită zilnic, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul este transmis pe Spotify.

„Din T1 ne-am putut da seama că TTS este una din companiile cu rezultate mult peste aşteptări, cu unele dintre cele mai mari creşteri ale profitului şi cifrei de afaceri. Au venit şi cu anunţul de integrare a Decirom, o investiţie de 22 mil. euro, plus investiţii noi.“

„Prin activitatea pe care o desfăşoară, TTS are de câştigat în perioada următoare, ţinând cont şi de războiul din Ucraina.“

Cu un avans de peste 50% în 2023, TTS are a doua cea mai bună creştere din componenţa indicelui de referinţă BET, care se tranzacţionează în creştere cu 12,5% anul acesta.

 

Alte declaraţii:

Mă bucur că avem lichiditate. Dacă am compara cu anul trecut pe vremea asta, când aveam trei-patru milioane în perioada concediilor, lichiditatea este şi de douăzeci de ori mai mare acum. Chiar dacă suntem în perioada vacanţelor, se pare că Hidroelectrica a adus interes destul de ridicat pe piaţa de capital din România.

Ne apropiem de perioada de raportări. Avem TeraPlast, OMV Petrom, BRD SocGen – primele companii care raportează.

La Petrom ne aşteptăm la rezultate mai slabe decât anul trecut, când preţul energiei era mai mare. S-ar putea să vedem o pierdere în T2, ţinând cont şi de faptul că rafinăria a stat închisă mai mult decât şi-ar fi dorit. Mai au şi taxa de solidaritate pe care trebuie să o achite. Chiar dacă vor fi ok la nivelul anului, există posibilitatea să avem în T2 o surpriză şi să nu fie una plăcută.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent