ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Daniela Secară, BT Capital Partners: Pentru a doua parte a anului, vom avea cel puţin două ediţii Fidelis. Încercăm să aducem în piaţă o nouă listare de acţiuni

10.08.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

Sezonul de raportări continuă între timp la BVB Hidroelectrica, aşteptată săptămâna viitoare cu rezultatele semestriale.

După douăsprezece ediţii Fidelis derulate în ultimii patru ani prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti, cu o valoare totală de 20,5 miliarde de lei, echivalentul a 4,2 mld. euro, Ministerul Finanţelor are în plan încă două oferte de vânzare de titluri de stat pentru populaţie în a doua jumătate a anului, a declarat Daniela Secară, director general al BT Capital Partners, divizia de brokeraj a Băncii Transilvania.

„Este o vară în continuare destul de aglomerată pe piaţa de capital. Orice listare sau proiect, deşi se desfăşoară pe o perioadă de o săptămână sau două, are în spate o perioadă destul de lungă de pregătire. Pentru a doua jumătate a anului, vom mai avea cel puţin două ediţii Fidelis şi o să încercăm să finalizăm anumite proiecte cu care să venim în piaţă. O să includă şi o listare de acţiuni“, spune Daniela Secară.

Reprezentanta BT CP, lider al sindicatului de intermediere pentru oferta de titluri Fidelis, alături de BCR, BRD şi Alpha Bank, a fost invitată la ZF Deschiderea de Astăzi, emisiune ce poate fi urmărită de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul este transmis pe platforma Spotify.

„Acest conflict din Ucraina adus şi oportunităţi pentru unele companii şi probabil vor mai veni. Companiile care vor şti să le valorifice vor avea şi o evoluţie bună pe bursă. Odată încheiată oferta Hidroelectrica, vedem sumele nealocate în continuare în piaţa de capital, unele dintre ele intrând în achiziţii, în principal pe companii din BET“, adaugă Daniela Secară.

În ceea ce priveşte raportarea situaţiilor financiare aferente S1/2023, Hidroelectrica (simbol bursier H2O) va publica rezultatele la Bursa de la Bucureşti pe 16 august, în aceeaşi zi cu Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN), după ce anunţate iniţial că va raporta pe 30 august, odată cu Sphera Franchise Group (SFG).

„Modificarea calendarului unei companii, indiferent de ce companie vorbim, ţine foarte mult de gradul de pregătire, este foarte multă muncă în spate. Publicarea mai devreme nu poate să fie decât de bun augur.“


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent