ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Cristian Meştereagă, BRK: Mă aştept la o revenire a lichidităţii pe piaţă. Vacanţa este gata, investitorii se întorc pe Bursă

29.08.2023, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Sezonul de raportări semestriale, până acum în linie cu aşteptările.

Odată încheiat sezonul de raportări financiare la S1/2023 – săptămâna aceasta vin cu rezultatele financiare ultimele companii incluse în indicele BET –, nivelul de lichiditate de la Bursa de Valori Bucureşti are perspective de creştere începând cu perioada toamnei, susţinut şi de dividendele istorice pe care urmează să le distribuie Fondul Proprietatea (FP), consideră Cristian Meştereagă, broker al BRK Financial Group (BRK).

„Aş spera că majoritatea banilor din dividendele Fondului Proprietatea se vor investi pe BVB. Realist, ar fi un 60-70% din sumă, iar astfel mă aştept la o revenire a lichidităţii pe piaţă, însă nu doar datorită dividendului. Vacanţa este gata, investitorii se întorc în piaţă“, spune Cristian Meştereagă.

Reprezentantul singurului broker de acţiuni listat pe piaţa locală de capital a fost invitat la prima ediţie de săptămâna aceasta a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea este transmisă zilnic pe paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar şi pe zf.ro. Podcastul poate fi ascultat pe platforma Spotify. „Acest dividend va revigora piaţa, mulţi bani fiind blocaţi în momentul de faţă pe FP. Investitorii având mai multe în porto­foliu, probabil că se vor duce către acţiu­nile pe care le vor considera la mo­mentul respec­tiv cele mai atractive. Trebuie să vedem însă pieţele externe, dacă vor continua corecţiile şi incertitudinile“, continuă brokerul.

La BVB raportează zilele acestea la S1/2023 ultimii emitenţi incluşi în indice de referinţă BET: dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE), transportatorul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (TTS), operatorul în sistem de franciză Sphera Franchise Group (SFG) şi Fondul Proprietatea.

„Sezonul de raportări a fost în linie cu aşteptările, n-aş spune că vreo companie a venit mai prost sau mai bine decât era de aşteptat. Aş recomanda investitorilor să aibă o parte din portofoliu cash, asta şi prin prisma faptului că lichiditatea este foarte scăzută şi, chiar şi cu rezultatele financiare, nu creşte foarte mult.“


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent