ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Iulian Nedea, CEO al Simtel: Ne vom îndrepta către o ţară din Europa de Vest fie prin înfiinţarea unei companii locale, fie prin achiziţia unui jucător

16.09.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Simtel a raportat, la nivel consolidat, afaceri de 37,6 mil. lei şi un profit net de 3 mil. lei în primele şase luni ale acestui an.

Iulian Nedea, CEO al Simtel, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, spu­ne că are în plan extin­de­rea către o ţară din Europa de Vest, iar intrarea pe piaţa respectivă se va face fie prin înfiinţarea unei companii locale, fie prin preluarea unui jucător din piaţă.

„Lucrăm zilele acestea la o formă să vedem cum, dar este cert pentru că decizia este luată în această direcţie. Ne vom îndrepta către o ţară din Europa de Vest ori pentru a face o companie nouă, ori pentru a achizi­ţiona o companie, vom vedea care este forma cea mai bună. În perioada următoare vom face acest pas, simţim că la nivel european este contextul bun de creştere, trebuie să valorificăm din plin oportuni­tăţile pe care piaţa ni le oferă, facem paşi în această direcţie“, spune Iulian Nedea, CEO al Simtel, în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 15 septembrie 2022.

Compania a făcut deja pasul în afara ţării cu o filială în Republica Moldova, acolo unde deja a semnat un contract şi se află în negocieri pentru alte câteva colaborări.

Iulian Nedea mai spune că în perioadă următoare are în plan şi eficientizarea energetică prin dezvoltarea unei platforme de monitorizare a consumurilor energetice.

„Facem acest lucru în prezent, dar în calitate de integrator pe soluţiile de cloud ale altor companii, încercăm să găsim o soluţie prin care să facem monitorizarea în cloud-ul nostru”, explică el.

Conform raportului publicat la BVB, Simtel a raportat, la nivel consolidat, afaceri de 37,6 milioane lei şi un profit net de 3 milioane lei în primele şase luni ale acestui an, ceea ce înseamnă aproape o dublare a veniturilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„O mare provocare pentru a noi a fost legată de presiune de a rămâne pe profit pentru că aveam contracte pe care le-am semnat anul trecut, bazându-ne pe procnozele de preţuri de atunci, care s-au schimbat chiar în primele şase luni ale acestui ani, ne afectează partea de profit, dar facem eforturi de a consolida cifrele şi noi sperăm ca finalul anului ne va prinde cu cifrele estimate”, mai spune Iulian Nedea.

 

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent