ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Dragoş Bărbulescu, 21 de ani, investitor: 20-30% din salariu merg către unităţi de fond, iar maximum 15% spre un fond internaţional tranzacţionat la bursă

14.02.2023, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

Dragoş Bărbulescu, investi­tor în vârstă de 21 de ani şi membru Econosofia, invitat la ZF Deschi­derea de Astăzi, foloseşte în pre­zent o strategie predominant pa­sivă de investiţii în unităţi de fond, plănuind să devină cu tre­cerea timpului din ce în ce mai activ.

„Teoretic, experienţa mea de investitor începe de când eram mic, în jurul vârstei de 10 ani, când tatăl meu a început să pună bani deoparte într-un fond de investiţii, care s-au acumulat de-a lungul anilor. La 16 ani am descoperit că am o sumă strânsă acolo şi, odată cu asta, am început să dezvolt o pasiune. După ce m-am angajat am început să investesc o parte din salariu, undeva la 20-30% se duce pasiv în unităţi de fond, iar 10-15% merge către un ETF internaţional“, spune Dragoş Bărbulescu.

El a fost prezent în cadrul ediţiei din 13 februarie a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea poate fi urmărită de luni până vineri pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar, iar podcastul poate fi ascultat pe platforma Spotify.

„Prima investiţie activă a fost acum aproximativ un an, când am cumpărat acel ETF (fond tranzacţionat la bursă – n. red.) folosind un broker internaţional, Interactive Brokers, care are comisioane mai mici. Fondul se numeşte ESPO şi este concentrat în principal în industria gamingului şi eSports, despre care cred că au de câştigat.“

DragoÅŸ Bărbulescu este stu­dent la Academia de Studii Eco­no­mice din BucureÅŸti, FinanÅ£e-bănci în limba engleză, lucrează într-o bancă ÅŸi de un an face parte din comunitatea de investi­tori Econosofia, despre care spu­ne că l-a ajutat să cunoască oameni cu experienţă în dome­niu. „Nu mă gândesc la banii in­vestiÅ£i, consider că nu am acei bani, ducându-se direct în uni­tăţile de fond. Uneori iau ÅŸi de­cizii active, precum acest ETF, în care nu am un plan fix de subscriere.  Pe mă­sură ce acumulez experienţă în domeniu, vreau să devin cât mai activ “, adaugă investitorul.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent