ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Ce sunt cursurile Envisia, în parteneriat cu BVB, cui se adresează şi cât costă. Absolvent: Standardele de guvernanţă corporativă vor ajuta şi acele businessuri nelistate să fie mai competitive

21.10.2022, 00:06 Autor: Eduard Ivanovici

Programul urmăreşte evoluţiile legislative şi schimbările din mediul de business pe care ar trebui să le aibă în vizor consiliile de administraţie.

Programul „Guvernanţa corporativă care creează valoare“ se pregăteşte în prezent pentru demararea celei de a treia ediţii. Dezvoltat de Envisia în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti, programul se adresează tuturor actorilor de pe piaţa de capital, companiilor care vor să acceadă la finanţarea disponibilă pe bursă, drept alternativă la finanţarea bancară, cât şi oricărei companii interesate de imple­mentarea practicilor de guvernanţă corporativă, spune Gabriela Hârţescu, board member, Envisia – Boards of Elite, invitată la ZF Deschiderea de Astăzi din 20 octombrie.

„Standardele de guvernanţă corporativă vor ajuta şi acele businessuri nelistate să fie competitive, să fie atente la stakeholderii pe care îi au şi să le creeze valoare. Inclusiv băncile sunt foarte atente acum la aceste standarde. Este un fenomen care va căpăta amploare în perioada următoare, fie că te duci la bursă sau că vei încerca să obţii finanţare de la bănci“, consideră Claudiu Negrişan, CFO, Adrem Group, absolvent al cursurilor Envisia, prezent în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Înfiinţat la începutul anilor 1990, Adrem este un grup antreprenorial din domeniul serviciilor energetice şi unul dintre lideri pe segmentul său de activitate.

„În ultimii 30 de ani, au apărut foarte multe businessuri, însă de la un punct încolo, antreprenorii au simţit nevoia completării compe­tenţelor, a înţelegerii responsabili­tă­ţilor şi rolurilor pe care o companie le are nu numai faţă de acţionari, ci şi faţă de celelalte părţi interesate. Envisia vine să faciliteze schimbul de experienţe între diferiţi practicieni“, adaugă CFO-ul.

Cursul are o durată de şase luni, cu sesiuni – programate, de regulă, la final de săptămână – ce însumează 60 de ore. Până acum, programul numără 30 de absolvenţi, propunându-şi să aibă circa 15 cursanţi pe serie.

Costul cursurilor este de 5.400 de euro şi, în majoritatea cazurilor, participanţii sunt finanţaţi de companie pentru a participa la program. Înscrierile se încheie pe 17 noiembrie.

„Spre deosebire de alte programe, noi suntem în permanent contact cu piaţa, urmărim partea de evoluţii legislative, dar şi schimbările din mediul de business, astfel încât avem posibilitatea ca, în cele şase luni cât durează programul, noutăţile – în cazul în care apar – să poată fi incluse rapid în curriculum“, adaugă Gabriela Hârţescu.

Alte afirmaţii ale reprezentantei Envisia

Envisia Business School este mai mult decât o şcoală pentru că, în afară de partea de educaţie şi dezvoltare nişate pe guvernanţă corporativă şi profesionalizarea membrilor de board (cu accent pe piaţa de capital), noi strângem lângă noi o comunitate de membri de board certificaţi şi avem un palier importat de servicii dedicate boardurilor, precum board design/profiling.

Curriculumul este unul de aplicabilitate, ea venind de la facilitatorii din cadrul programului, care, la rândul lor, sunt practicieni (...) Evaluarea se face prin simularea unei speţe care poate apărea pe agenda unui consiliu de administraţie, iar participanţii lucrează în echipe, venind cu soluţii şi propuneri care se bazează pe toată experienţa din cadrul programului.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent