ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Sergiu Oprescu, Alpha Bank: Baza de lichiditate excedentară ar trebui pusă la creşterea intermedierii financiare, pe care o discutăm de ceva vreme. Este pentru prima oară când creşterea creditului neguvernamental a ajuns la 10%, ceea ce înseamnă o apropiere de dinamica depozitelor

28.07.2021, 09:30 Autor: Mircea Nica

Cel mai important lucru pe care îl avem de făcut uitându-ne la viitor, este să executăm strategiile de creştere. România este o piaţă cu multe oportunităţi.

Sergiu Oprescu, preşedintele exe­cutiv al Alpha Bank, este de păre­re că baza de lichiditate exce­dentară din piaţa bancară ar trebui pusă la creşterea intermedierii financiare, mai ales că au existat ne­nu­mărate dis­cuţii pe această te­mă, România fiind obişnuită cu un nivel de inter­mediere financiară foarte scăzut.

„În România suntem obişnuiţi cu un nivel de intermediere finan­cia­ră foarte scăzut. Sunt anumite pie­ţe saturate. Sunt pieţe care cresc pe bază de credit, dar noi suntem pe ba­ză de depozit driven. Cel mai im­por­tant lucru pe care îl avem de fă­cut uitându-ne la viitor, este să exe­cu­tăm strategiile de creştere. Româ­nia este o piaţă cu multe opor­tu­nităţi. În mai a fost pentru prima oară când creş­terea creditului ne­guvernamen­tal a ajuns la 10%, ceea ce înseamnă o apropiere de dina­mica depozitelor. Baza de lichiditate ex­cedentară ar tre­bui pusă la creş­terea intermedierii fi­nanciare, pe care o discutăm de ceva vreme“, a spus Sergiu Oprescu în cadrul ZF Ban­kers Summit 2021.