ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Mihaela Bîtu, CEO al ING: Observăm o tendinţă pozitivă, planuri de investiţii ale persoanelor fizice şi ale firmelor. Încrederea pare că a revenit. Criza a fost mai puţin severă decât ne temeam acum un an

16.07.2021, 09:00 Autor: Claudia Medrega

♦ „Criza a fost mai puţin severă decât ne temeam acum un an. După cum bine ştim, aveam scenarii poate mai pesimiste. Suntem într-un scenariu care ne-a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări. La momentul acesta, am recuperat tot ceea ce am pierdut în 2020 din perspectiva PIB“, în opinia şefei ING.

Criza a fost mai puţin severă, iar situaţia ac­tuală este mai bună decât aşteptările, Româ­nia recuperând tot ceea ce a pierdut în 2020 din perspectiva PIB, şi se observă o ten­din­ţă pozitivă, revenirea încrederii şi planuri de investiţii ale persoanelor fizice şi com­pa­ni­ilor, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank, la ZF Bankers Summit 2021.

„Criza a fost mai puţin severă decât ne te­meam acum un an. După cum bine ştim, aveam scenarii poate mai pesimiste. Suntem într-un scenariu care ne-a depăşit şi cele mai op­­ti­miste aşteptări. La momentul acesta, am re­cu­perat tot ceea ce am pierdut în 2020 din pers­pec­tiva PIB. Observăm o tendinţă po­zi­ti­vă, o bună încredere a companiilor de a in­ves­ti, observăm planuri de investiţii, fie că este vor­ba de persoane fizice sau de companii. Încrederea pare că a revenit“.