ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Mihaela Bîtu, CEO ING Bank: Avem o încărcare mare din perspectiva reglementărilor şi a cerinţelor de prudenţialitate. Sunt multe mingi în aer cu care trebuie sa jonglăm

06.07.2021, 11:54 Autor: Claudia Medrega

Băncile au o încărcare mare din perspectiva reglementărilor şi a cerinţelor de prudenţialitate şi există “multe mingi în aer cu care trebuie să jongleze”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank, la ZF Bankers Summit 2021.

“Băncile trebuie să se preocupe de modul în care organizează şi digitalizează procesele de conformitate, de compliance. Există norme care apar tot timpul. Avem o încărcare mare din perspectiva reglementărilor şi a cerinţelor de prudenţialitate. Sunt multe mingi în aer cu care trebuie să jonglăm. Este un domeniu foarte important pe care toţi îl abordăm cu seriozitate.”, a explicat Mihaela Bîtu.

Şefa ING Bank a arătat că “în jonglarea cu multiple mingi”, fiecare bancă este provocată să facă alegeri şi să prioritizeze domeniile în care trebuie să exceleze.

“În jonglarea cu multiple mingi fiecare este provocat să facă alegeri şi să prioritizeze domeniile în care trebuie să excelăm, să fim cei mai buni. Şi trebuie să fim din ce în ce mai eficienţi”.