ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Mădălina Teodorescu, First Bank: Pandemia a accelerat digitalizarea. Inclusiv generaţia cu cheia de gât devine foarte prietenă cu mediul digital. „Dacă ne uităm la cum au evoluat factorii pe care clientul îi ia în calcul când alege o bancă, cel mai important factor este aplicaţia de internet banking.“

29.07.2021, 16:30 Autor: Mircea Nica

Contextul pandemiei de COVID-19 a dus la o accelerare a digitalului şi a schimbat în acelaşi timp şi comportamentul clienţilor, ducând piaţa din România la un ecart de 1-2 ani pe pieţele mature din Europa de Vest, a spus Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank.

„Două studii în paralel arată digitalizarea şi modul în care clienţii de retail colaborează cu banca. Se observă că peste 20% dintre clienţi vizitează mai rar o sucursală. Dacă ne uităm la cum au evoluat factorii pe care clientul îi ia în calcul atunci când alege să colaboreze cu banca, cel mai important factor este aplicaţia de internet banking. Partea de sucursale scade în importanţă“, a spus Mădălina Teodorescu la ZF Bankers Summit 2021.