ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Dimitrios Goranitis, partner Deloitte România: Cred că provocările sistemului bancar în următorii 10-15 ani sunt pe ce bază vor rămâne sustanbile, pentru a putea gestiona investiţii mari

06.07.2021, 11:09 Autor: Mircea Nica

În următorii 10-15 ani, provoc1rile sistemului bancar va fi în jurul posibilităţii de a gestiona investiţii mari, în timp ce rămân sustenabile, susţine Dimitrios Goranitis, Partener Deloitte România, Liderul industriei de servicii bancare şi pieţe de capital pentru Deloitte Central Europe, în cadrul ZF Bankers 2021.

„Economia din România a fost rezilientă în pandemie, bancile sunt capitalizate, în ultimii 10 ani au facut o treabă foarte bună, dar punctul critic este segmentarea. Există un trend în care băncile se consolidează. Cred că provocările sistemului bancar în următorii 10-15 ani sunt pe ce bază vor rămâne sustanbile, pentru a putea gestiona investiţii mari. Am vazut consolidări pe piaţă, dar nu cred că s-a terminat şi vom vedea mult mai multe consolidări”, a spus Dimitrios Goranitis.

El a mai explicat că din punctul de vedere al sistemului bancar românesc avem o competitivitate mare pentru acelaşi business. Avem oportunitatea de a creşte acea parte a businessului. Cred că este o oportunitate mare să facem partea nebancabilă a României, bancabilă.