ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Dimitrios Goranitis, partener Deloitte România: „Există un trend în care băncile se consolidează. Cred că provocările băncilor în următorii 10-15 ani sunt pe ce bază vor rămâne sustenabile, pentru a putea gestiona investiţii mari. Am văzut consolidări pe piaţă, dar nu cred că s-a terminat şi vom vedea mult mai multe consolidări.“

22.07.2021, 16:15 Autor: Mircea Nica

Economia românească a fost rezilientă în pandemie, băncile sunt capitalizate, dar punctul critic este segmentarea.

Băncile vor trebui să arate o stra­tegie clară şi să demonstreze că fac un business verde, altfel va fi greu să ia capital din pieţele inter­naţionale, având în vedere directive ESG (envi­ronmental, social, go­ver­nance), a spus Dimitrios Goranitis, parte­ner Deloitte Ro­mâ­nia şi liderul in­dustriei de servicii bancare şi pieţe de capital pentru Deloitte Central Europe.

„În trecut am avut unele res­tricţii care au refuzat anumite in­ves­tiţii, iar acest tip de diferenţiator nu este nou, doar că sunt mai intense pe partea de ESG. Dacă banca nu arată o strategie clară şi nu demonstrează că face un business verde, va fi greu să ia capital din pieţele in­ter­naţionale. Trebuie să fie o strategie pe termen lung, dar şi câştiguri pe termen scurt. Cred că pe termen scurt economia românească va trebui să facă un sprint. Sectorul de business, bancar şi economia va trebui să facă un pas în faţă. Deşi este un efort unit european, este şi un nivel de competitivitate. Va fi fundamental cum va atrage investiţii străine România şi cum va fi ra­tingul ESG în posibilitatea de ex­port a României“, a spus Dimitrios Goranitis în cadrul ZF Bankers 2021.