ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Cosmin Vladimirescu, Mastercard: Gradul de penetrare al plăţilor online la comercianţi a crescut cu peste 50% în 2020

20.07.2021, 00:05

„Urmărim cu mare atenţie ca nu cumva creşterea de share a plăţilor electronice să se deprecieze odată ce comerţul revine la normal. Dacă am crescut de la 12% - 15% în PIB undeva mai aproape de 16% - 17%, să nu ne întoarcem acolo unde eram în 2019.“

Gradul de penetrare al plăţilor online la comercianţi a crescut cu peste 50% în anul 2020, spune Cosmin Vladimirescu, country manager al Mastercard pentru România şi Croaţia, subliniind că organizaţia sa se concentrează pe menţinerea acestei ponderi a plăţilor electronice şi în situaţia în care comerţul revine la normal.

„Creşterile au fost foarte bune, am văzut că gradul de penetrare al plăţilor online la comercianţi a crescut cu peste 50%. La noi în portofolii am constatat o dublare a ratei de creşere a tranzacţiilor online, este foarte îmbucurător lucrul acesta. Urmărim cu mare atenţie ca nu cumva creşterea de share a plăţilor electronice să se de precieze odată ce comerţul îşi revine la normal. Dacă am crescut de la 12% - 15% în PIB un deva mai aproape de 16% - 17%, să nu ne întoarcem acolo unde eram în 2019. Eu nu aş vrea să ne relaxăm câtuşi de puţin şi să luăm de bună creşterea aceasta“, a declarat Cosmin Vladimirescu în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2021.

Continuarea pe ZF Corporate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.