ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Camelia Ivan, CEO, Trans Sped: Sunt multe bănci care oferă clienţilor companii certificate digitale calificate, fie gratuit, fie subvenţionând preţul

20.08.2021, 17:45
ZF Bankers 2021. Camelia Ivan, CEO, Trans Sped: Sunt multe bănci care oferă clienţilor companii certificate digitale calificate, fie gratuit, fie subvenţionând preţul

♦ Doar 20% dintre companii îşi depun declaraţiile la ANAF cu semnătură electronică şi doar 5% dintre clienţii de retail.

Mai multe bănci din piaţa locală au ales în timpul pandemiei să ofere cli­en­ţilor corporate certificate digitale ca­lificate gra­tu­ite sau sub­ven­ţio­na­te, pen­tru ca aceştia să-şi poa­tă de­pune do­cu­­men­­tele însoţite de semnătură di­gitală, astfel încât di­gitalizarea să se producă mai repede, a explicat Camelia Ivan, CEO al Trans Sped, în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2021, care s-a desfăşurat la începutul lunii iulie.

„Sunt tot mai multe bănci care au ales să ofere clienţilor companii certificate digitale calificate fie gratuit, fie subvenţionând preţul acestora, astfel încât să sprijine companiile pentru digitalizare, atât pentru documente în relaţia cu banca, cât şi pentru alţi parteneri sau autorităţi publice“.

Camelia Ivan a subliniat că sem­nă­tura electronică a trecut de la sta­tu­tul de nice-to-have la cel de must-have, întrucât sunt multe activităţi pen­tru care această formă de sem­nătură a devenit necesară.

Continuarea pe ZF Corporate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.