ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Bogdan Neacşu, şeful ARB: România şi sistemul bancar au ieşit mai bine din această criză decât au intrat

06.07.2021, 10:24 Autor: Claudia Medrega

La un an de la izbucnirea crizei pandemice nu avem o problemă sistemică în România şi în sistemul financiar cu atât mai puţin, iar nivelul de capitalizare şi de lichiditate al băncilor arată cât de rezilienţi am fost, România şi sistemul bancar ieşind mai bine din această criză decât au intrat,  declarat Bogdan Neacşu, şeful Asociaţiei Române a Băncilor (ARB)la ZF Bankers Summit 2021.

„Ne aflăm la mai bine de 1 an de la izbucnirea acestei situaţii incredibile. Nu nu aveam manuale de aplicare. Şi iată că am trecut mai uşor  decât credeam. Cred că şi statul şi companiile şi băncile şi-au unit eforturile astfel încât să depăşim situaţia. Măsurile au venit la timp şi s-au aplicat eficient. A fost anul companiilor care pe lângă alte ingrediente – stat şi bănci care să ajute – au reuşit să se mobilizeze şi să stabilizeze cursul afacerilor. Am observat în piaţă câteaodată eforturi supraomeneşti de a păstra  afacerile”, a declarat Bogdan Neacşu, care a preluat recent funcţia de preşedinte al Consiliului director al ARB.