ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Andrei Burz-Pînzaru, Reff&Asociaţii l Deloitte Legal: Blockchainul va revoluţiona în termen foarte scurt la scară istorică sectorul financiar. „România nu stă bine la procentul incluziunii financiare, iar tehnologia blockchain ar putea ajuta la creşterea rapidă şi cu costuri mai reduse a gradului de incluziune financiară.“

31.08.2021, 18:30 Autor: Ramona Cornea

Tehnologia blockchain, cea pe care se bazează criptomonedele, va re­voluţiona sectorul finan­ciar, crede Andrei Burz-Pînzaru, partener în cadrul Reff&Asociaţii l Deloitte Legal şi coordonatorul programului Deloitte Private.

„European Investment Bank, o instituţie cât de se poate de serioasă, a făcut deja o emisiune de obligaţiuni în luna aprilie a acestui an, cu decontarea pe platformă de block­chain. Nu mai suntem în zona în care să reducem discuţia despre cripto­active la dimensiunea specu­lativă. (...) Alt motiv pentru care am convin­gerea că blockchainul va revoluţiona în termen foarte scurt la scară istorică sectorul financiar este faptul că unul dintre forurile importante la nivel global care a indicat că s-ar putea să ajute la creşterea incluziunii finan­ciare este World Economic Forum de la Davos“, a declarat Andrei Burz-Pînzaru în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2021, care s-a desfăşurat la începutul lunii iulie.