ZF Bankers 2021

Ce am discutat acum 10 ani la ZF Bankers 2012

15.06.2021, 17:45

♦ În urmă cu 10 ani, la prima ediţie de ZF Bankers, bancherii au discutat despre situaţia sistemului bancar, afectat de criză, de creditele neperformante, care începeau să iasă la suprafaţă, de lipsa creşterii economice din România, care îşi revenea mai greu, dar şi de schimbările tehnologice, care începeau să se vadă tot mai mult ♦ La vremea respectivă, una dintre principalele vulnerabilităţi era legată de dependenţa băncilor de finanţarea externă de la acţionari ♦ Astăzi puteţi citi ce a scris ZF la ZF Bankers 2012.

Tensiunile şi volatilitatea de pe piaţa bancară vor persista o perioadă mai lungă de timp în condiţiile în care ieşi­rea de criză se amână, iar insti­tuţiile de credit vor fi nevoite să-şi schim­be strategiile, să taie costurile şi să se bazeze mai mult pe resursele locale, a fost concluzia dezbaterilor des­pre viitorul sistemului bancar din a doua zi a conferinţei ZF Bankers Summit 12.

„Acum toată lumea se pregăteşte pentru marele salt al economiei. Am sperat că 2013 va fi anul revenirii, dar lucrurile se amână şi anul viitor se conturează a fi unul tensionat. Cred că toate băncile îşi pregătesc 2-3 sce­narii şi îşi fac scenarii şi analize. O economie trebuie să fie însă, predic­tibilă, pe când noi suntem de câţiva ani în faţa unei lipse de pre­dictibilitate şi a unei volatilităţi“, a declarat ieri Mişu Negriţoiu, CEO al ING Bank. Conferinţa a fost organi­zată în parteneriat cu Bancpost, RBS România, Orange, EximBank, Marfin Bank şi CEC Bank şi Ernst&Young.

 

Continuarea pe ZF Corporate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.