ZF Agrobusiness

ZF Live. Adriana Szekely, preşedinte al cooperativei agricole Timlactagro: „Asocierea este singura cale ca fermierii mici şi mijlocii să se dezvolte. În cooperativă suntem scutiţi de impozite, cumpărăm inputuri mai ieftine şi vindem produsul finit mai scump.“

13.07.2020, 00:05

Zootehnia din România, o ramură deficitară în prezent, având în vedere datele statistice în scădere privind efectivele de animale, se poate dezvolta numai dacă fermierii cu până în 10-50 de capete de animale se asociază în cooperative agricole, consideră Adriana Szekely, preşedinte al cooperativei Timlactagro.

„Asocierea este singura cale ca fermierii mici şi mijlocii să se dezvolte. În cooperativă dispunem de anumite facilităţi, suntem scutiţi de impozitele pe terenuri, pe imobile sau pe alte construcţii, putem să cumpărăm inputuri mai ieftine şi vindem produsul finit mai scump. În plus, de unul singur e greu să faci procesare, dar când sunt asociaţi mai mulţi fermieri care ştiu ce vor şi reuşesc să ajungă la aceeaşi masă, e mai uşor să treacă la procesare“, a spus Adriana Szekely în cadrul emisiunii de business ZF Live.

O campanie Ziarul Financiar susținută de Banca Transilvania și Profi
Continuarea pe ZF Corporate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.