ZF Agrobusiness

ZF Agropower. Felicia Tulai, fondator Luna Solai: Preţul la floarea-soarelui s-a dublat. Costurile de producţie au crescut foarte mult

29.10.2021, 00:05 Autor: Florentina Niţu

♦ Nu am reuşit să transferăm costurile în preţul de la raft.

Felicia Tulai, fondatoare a producătorului de ulei presat la rece Luna Solai, spune că ultimii doi ani au venit cu provocări mari mari în business, în special dublarea preţului pentru floarea-soarelui, materia primă cea mai folosită de către companie.

În ceea ce priveşte eficientizarea costurilor de producţie, ea consideră că în valul actual de scumpiri este dificil să fie pusă în practică.

„Facem uleiuri presate la rece, iar cea mai mare pondere o are uleiul de floarea-soarelui şi floarea-soarelui a avut cea mai mare creştere din materiile prime pe care le folosim. Într-un an, preţul la floarea-soarelui s-a dublat. Costurile de producţie au crescut foarte mult şi nu am reuşit să le transferăm în preţul de la raft. Am crescut cu 15% preţul uleiului de floarea-soarelui“, a spus Felicia Tulai în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi. Compania produce aproximativ 100.000 de litri de ulei din care 70% ulei de floarea-soarelui presat la rece.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny