ZF Agrobusiness

ZF Agropower. Cristian Andrici, administrator Expert Agro Bucovina: Vrem să ajungem la 10.000 de hectare, îndrept resursele către mărirea suprafeţelor, în special prin achiziţie. Noi astăzi suntem exportatori de materii prime şi de subvenţii

22.09.2021, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

Cristian Andrici, administrator şi acţionar al Expert Agro Bucovina (27%), dar şi al altor firme din judeţele Botoşani şi Iaşi care se ocupă cu producţia de cereale şi plante oleaginoase, spune că investiţiile în perioada urmă­toare urmăresc creşterea suprafeţei deţinute de până la cinci ori, de la 2.000 de hectare în prezent, la circa 10.000 de hectare. El mai este acţionar în companiile Nordagrotehnik, Cătălina Green, Concept Agro Consult şi Agerex, potrivit Confidas.ro, platforma de analiză financiară a companiilor. De asemenea, el este şi preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice din Botoşani.

„Toate resursele le îndrept către mărirea suprafeţelor, în special prin achiziţie de noi entităţi, pentru că vrem să ajungem până la 10.000 de hectare. Vizavi de tehnologizare suntem bine şi urmărim terenul“, a precizat Cristian Andrici în cadrul emisiunii ZF Agropower.

El a explicat că cifrele înaintate de autorităţi privind recolta din 2021 pentru grâu şi floarea-soarelui nu sunt la fel de bune şi în teren, ci este vorba de o creştere uşoară faţă de media ultimilor ani, de fapt.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny