ZF Agrobusiness

Sorin Ignat, Director Agribusiness, Sediul Central Banca Transilvania: Agricultura a devenit mai finanţabilă decât acum 10 ani, important este să gândim strategic pe termen lung şi nu pe termen scurt

20.05.2020, 13:37 Autor: Miruna Diaconu

Sorin Ignat, Director Agribusiness, Sediul Central Banca Transilvania spune că comparativ cu acum zece ani, companiile din agricultură au devenit mult mai finanţabile decât erau atunci, iar apetitul de investiţii în această agricultură şi industria alimentară încă există.

“Apetit de investiţii în zona de agricultură şi industrie alimentară există, mai ales că sunt sectoare care par a fi reziliente la ceea ce înseamnă criza coronavirusului. Putem aduce în atenţia autorităţilor, care pot sprijini agricultura, subiecte care sunt de mare impact pentru agrobusiness. Important este să gândim strategic pe termen lung şi nu pe termen scurt. Trebuie să valorificăm oportunităţile pe care le-a adus în mod ironic COVID-ul, reorientarea consumatorului către lanţurile de aprovizionare regionale şi locale, să facem acest lucru gândindu-ne pe termen lung şi nu doar la a valorifica un surplus de cerere. Suntem pregătiţi noi ca bancă să susţinem fermierii români şi agricultura”, spune Sorin Ignat, Director Agribusiness, Sediul Central Banca Transilvania, în cadrul Videoconferinţa ZF BT Agropower 2020.

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny