ZF Agrobusiness

Marian Baronescu, Proprietar, Marian Baronescu IF: Am investit peste 1 milion de euro în întreprinderea familială. Tot business-ul pe care il am l-am făcut cu credite de la bănci

20.05.2020, 13:53 Autor: Ramona Cornea

Marian Baronescu, proprietarul întreprinderii familiale Marian Baronescu IF, afirmă că a investit 1 milion de euro în dezvoltarea afacerii pe care o conduce, iar toate investiţiile au fost făcute prin credit bancar.

”Am investit peste 1 milion de euro în întreprinderea familială. Tot business-ul pe care il am l-am făcut cu credite de la bănci. Aceste credite sunt foarte scumpe, dobânzile sunt mari. Nu am avut alt ajutor în afară de creditul de la bănci, eu m-am dezvoltat efectiv din legumicultură”, a declarat Marian Baronescu în cadrul videoconferinţei ZF BT Agropower 2020.

Ce a mai declarat Marian Baronescu în cadrul videoconferinţei:

·        Aş vedea o viziune la nivel naţional de susţinere a producătorilor români.

·        Ce vreau eu de la români este să încercăm să ne apreciem unii pe alţii, să ne suportăm unii pe alţii, să ne asociem, să lucrăm împreună.

·        problemă la nivel de stat a fost că nu am avut acea lege care să impună supermarketurilor să achiziţioneze 50% din marfă de la fermierii români din zonele din apropiere, de la 50 de kilometri.

·        Noi producem, dar nu ştim unde vindem.  Acum cu pandemia aceasta s-a făcut reclamă la toate hypermarketurile, iar în pieţe nu era nimeni. Pieţele au fost goale şi astfel am aruncat salată în valoare de peste 20.000 de lei pentru că nu am mai avut cui să vând în sistemul în care vindeam eu.

·        Trebuie să facem cumva să întrăm în aceste hypermarketuri sau să facem un brand. Şi eu fac un brand, lucrez la aşa ceva.

·        Oamenii trebuie să înţeleagă că nu există strugure proaspăt din Venezuela. De la la ferma Baronescu, marfa facem maximum 4-5 ore până în piaţă.

 

O campanie Ziarul Financiar susținută de
Banca Transilvania și Penny