Caută doar în titlu
ZF Agrobusiness

Gheorghiţă Corbu Fondator şi Director General, LEGAM AGRO: Pierderile cauzate de secetă sunt enorme, de 1 mil. euro la nivel de fermă

20.05.2020, 11:50
Gheorghiţă Corbu Fondator şi Director General, LEGAM AGRO: Pierderile cauzate de secetă sunt enorme, de 1 mil. euro la nivel de fermă

Gheorghiţă Corbu, fondator şi director general al companiei LEGAM AGRO, afirmă că pierderile cauzate de secetă sunt foarte mari pentru agricultorii români.

”Eu nu am văzut un asemenea dezastru pe câmpuri. Pierderile sunt enorme , de 1 milion de euro la nivel de fermă, iar la nivel de judeţ din 546.000 de hectare circa 300.000 sunt afectate în proporţie de 80% - 100% de secetă. Este un agricol compromis. Am primit o palmă foarte serioasă de la natură anul acesta”, a declarat Gheorghiţă Corbu în cadrul videoconferinţei ZF BT Agropower 2020.

Ce a mai declarat Gheorghiţă Corbu în cadrul videoconferinţei:

·        Cred că si factorul politic se va uita foarte mult la dezvoltarea infrastructurii de irigatii. Dacă nu o va face, va fi o greşeală enormă.

·        Statul trebuie să pună la dispoziţia fermierilor infrastructura de irigaţii.

·        Printre antreprenori se observă o lipsă de încredere în programele pe care statul le pune la dispozitie. Statul are şi probleme de credibilitate în teritoriu.

·        Sunt probleme de asociere printre fermieri. Ar trebui să avem o colaborare între fermieri, să se organizeze, iar statul să vină în întâmpinarea lor.

·        Există cadru legal de organizare, există un program de investiţii în irigaţii astăzi, sperăm că va fi bugetat mult mai consistent. Acum este de 1.mld de euro, pe o perioadă de 7 ani.

 

O campanie Ziarul Financiar și Banca Transilvania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.