ZF 25 de ani: Companii

ZF 25 de ani. Anul 1998 este anul în care ne-am născut. Şi tu, şi eu. Ziarul Financiar aduce împreună companiile anului 1998

27.09.2023, 00:05 Autor: Dana Ciriperu

♦ Arobs Transilvania, FAN Courier, Meda Prod 98, Maravet, Asbis, Astra Vagoane Călători, Sodexo Pass, Autonet, Top Diagnostics, Promat Comimpex, Heidelbergcement, companii din grupurile OMV Petrom, Continental sau Honeywell sunt câteva dintre companiile care au „certificatul de naştere de business“ eliberat în 1998, la fel ca şi Ziarul Financiar.

Ziarul Financiar începe astăzi, în cadrul campaniei ZF 25 de ani, un nou proiect, prin care ne-am propus să descoperim împreună companiile care în 2023 aniversează, la fel ca şi ZF-ul, 25 de ani de la înfiinţare. Ne leagă un context comun prin anul naşterii trecut pe certificatul de business, dar ne leagă şi mai mult de atât. Ne leagă faptul că împreună am făcut şi am scris o parte din istoria mediului de afaceri din România.

Venim spre voi cu dorinţa de a realiza un recensământ al firmelor create în 1998. Cum nu suntem INS, dar avem acces la o serie de date care ne pot ghida, am pornit deja în a vă identifica şi am pornit de la un cod. „Codul de înmatriculare“ al unei firme este un element de identificare pe care îl regăsim în datele de la Registrul Comerţului. Între primele 10.000 de companii din România, responsabile de 75% din cifra de afaceri, noi am găsit 250 de firme „înmatriculate“ în 1998. Acest „cod de înmatriculare“ este contextul nostru comun, de la el pornim, şi vă invităm să ne scrieţi şi să ne spuneţi povestea businessului vostru. Dar nu ne oprim la primele 10.000 de companii, aşteptăm şi poveştile de business ale firmelor mici, create în 1998, care încă dăinuie în business. Vom scrie despre voi, despre cum aţi trăit ultimii 25 de ani într-un mediu de business plin de provocări.