ZF 25 de ani: Companii

ZF 25 de ani. Cătălin Vicol, director general al producătorului de medicamente Biofarm: Planurile de viitor au în focus creşterea capacităţii de inovare şi extinderea Biofarm în Africa, Asia de SE şi Europa

18.12.2023, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Biofarm a inaugurat în 2021 o fabrică nouă de medicamente în Bucureşti, în urma unei investiţii de 44 mil. euro Compania plănuieşte extinderea pe alte pieţe prin exporturi.

Biofarm, unul dintre cei mai mari cinci producători de me­dicamente din industria locală, are ca plan extinderea pe alte pieţe prin export, atât din Europa, cât şi din afara continentului. Cătălin Vicol, directorul general al producătorului de medicamente, amin­teşte de amprenta pusă de companie asupra pieţei far­maceutice, una plină de provocări.

„Următorii zece ani îi dedi­căm îndeplinirii misiunii com­pa­niei de a face bine, pla­nurile de viitor având în focus creşte­rea ca­pacităţii de inovare şi extin­derea Bio­farm în Africa, Asia de SE şi Europa, ceea ce va conduce, implicit, la evoluţia po­zitivă a cifrei de afaceri an de an şi la creşterea oportuni­tăţi­lor de expansiune ulterioară“, a spus Cătălin Vicol într-un răspuns trimis cu ocazia aniversării ZF de 25 de ani.

El a adăugat că România va rămâne un mediu de business favorabil dezvoltării în continuare a Biofarm, menţionând şi că autorităţile trebuie să înţeleagă rolul industriei pentru oameni.

„Ultimii zece ani ne-au arătat că perseverenţa şi munca de echipă ne pot conduce către cele mai importante realizări. Drept dovadă, una dintre cele mai mari realizări pe care le putem rea­minti este inaugurarea celei mai moderne fabrici de medicamente din ţară, având posibilitatea de a creşte capacităţile noastre de producţie şi de a răspunde din ce în ce mai bine nevoilor de pe piaţa locală şi regională“, a completat Cătălin Vicol.

Noua unitate de producţie are o suprafaţă de pes­te 10.000 de metri pătraţi, patru fluxuri de producţie, pentru com­prima­te/com­primate filma­te/dra­jeuri, capsule moi, soluţii şi siro­puri. Investiţia companiei a fost de 35 mil. euro iniţial la inaugu­rare, după care s-au mai adăugat încă 10 mil. euro.

„Din perspectiva unei companii cu peste 100 de ani de activi­ta­te continuă, înţelegem că longevitatea este strâns legată de ino­va­ţie, dar şi de asumarea responsabilităţii de a contribui con­stant şi pozitiv la dezvoltarea industriei farmaceutice locale, o industrie în continuă evoluţie şi ea, plină de provocări şi schim­bări“, a mai spus directorul general al Biofarm.

Biofarm este deţinută de SIF Muntenia în proporţie de 51% şi de SIF Banat-Crişana cu 36,7% din acţiuni. Producătorul de medicamente are o capitalizare de 815 mil. lei.