ZF 24

#zftrebuiesarepornimbusinessul. Cum va arăta piaţa de restaurante postpandemie: zece schimbări ale modului în care ieşim la masă sau la cafea

#zftrebuiesarepornimbusinessul. Cum va arăta piaţa de...

Autor: Cristina Roşca

10.05.2020, 14:58 2343

Autorităţile au anunţat că restaurantele nu se vor deschide începând cu data de 15 mai, reluarea activităţii urmând a avea loc la o dată ulterioară ce va fi stabilită în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de coronavirus. Restaurantele au primit ultimii clienţi acum două luni. În prezent funcţionează doar diviziile de livrări, acolo unde ele există.

Piaţa de restaurante, cafenele şi baruri este una dintre cele mai lovite din economie de pandemia de Covid-19. Este vorba de o industrie de 15-17 mld. lei şi de 36.000-40.000 de localuri care sunt închise şi aşteaptă aprobarea autorităţilor pentru a re­deschide. Ce este important de spus însă este că şi după ce îşi va deschide uşile pentru clienţi industria nu va arăta ca înainte de 15 mar­tie, urmând în viitorul apropiat să existe o nouă realitate. 

Până la găsirea unui tratament sau a unui vaccin pentru Covid-19, Ziarul Financiar şi jucători din industrie au făcut un exerciţiu de imaginaţie pentru a vedea cum va arăta industria restaurantelor şi cafenelelor. Am creionat astfel zece schimbări ale modului în care ieşim la masă sau la cafea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO