ZF 24

ZF Power Summit 2014: Plătim pentru energia verde, dar nu ne-a întrebat nimeni despre schema de sprijin

Marian Năstase, preşedintele CA al Alro Slatina

Marian Năstase, preşedintele CA al Alro Slatina

Autor: Alexandru Matei

19.03.2014, 19:40 267
Marii consumatori de energie cataloghează drept absurdă situaţia în care industria va plăti de anul acesta un preţ la gaze aliniat la media internaţională, deşi România îşi asigură 70-80% din necesar prin forţe proprii.

Reprezentanţii unor companii precum ArcelorMittal, Alro sau Azomureş cer amânarea implementării calendarului de liberalizare a preţului gazelor din producţia inter­nă, care în mod normal ar trebui să se finalizeze anul acesta, şi scu­tirea, măcar parţială, de la plata certificatelor verzi.

„În momentul de faţă, ponderea ecotaxelor în costul nostru ne face necompetitivi. Noi vrem reducerea sarcinii pe care o suportăm cu ecotaxele la un nivel suportabil. Noi, pentru a putea să suportăm schema de suport a industriei energiei regenerabile, trebuie să fim la rândul nostru susţinuţi“, a declarat Marian Năstase, preşe­din­tele CA al produ­cătorului de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România.

„Pieţele noas­tre sunt deschise, iar clienţii au de ales, pot cumpăra din Rusia, de exemplu. Nu cerem subvenţii. Ce spunem noi este că există soluţii şi sunt implementate în toate ţările care au înţeles că trebuie să susţină industria. Acţiunea însă e necesară acum“, a subliniat Bruno Ribo, directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Accesând secţiunea Energie de pe www.zfcorporate.ro puteţi viziona înregistrările video integrale ale declaraţiilor făcute de invitaţii evenimentului ZF Power Summit 2014. ZFCorporate este serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO