ZF 24

ZF Power Summit 2014: Guy Bessis, Marsh Energy: Forajul la mare adâncime vine cu oportunităţi mari, dar şi cu costuri ridicate

Guy Bessis, managing director al Marsh Energ. Foto Marius Dumbrăveanu

Guy Bessis, managing director al Marsh Energ. Foto Marius Dumbrăveanu

Autor: Alexandru Matei

10.03.2014, 00:04 138

Forajul la mare adâncime este unul dintre cele mai riscante businessuri din industria petrolieră având în vedere complexitatea lucrărilor necesare, ceea ce face ca primele pe care companiile trebuie să le plătească pentru asigurarea unor astfel de platforme petroliere să fie ridicate, a declarat Guy Bessis, managing director al Marsh Energy, la ZF Power Summit 2014.

„Este unul din cele mai riscante businessuri, pentru că va avea multe conducte subacvatice, instalate la mare adâncime. Complexitatea muncii duce la preţuri substanţiale. Cele mai mari prime din experienţa mea au venit întotdeauna din construcţia platformelor şi a infrastructurii de sub ele. Dacă investeşti un miliard de euro într-o astfel de platformă, te poţi aştepta să plăteşti prime de zeci de milioane de euro“, a spus Bessis.

Exploatarea de hidrocarburi la mare adâncime în Marea Neagră este văzută ca având un potenţial ridicat de dezvoltare după descoperirile făcute de Petrom şi ExxonMobil în acest domeniu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO