ZF 24

ZF Live. Lucian Anghel, preşedintele BVB: Românii care au investit la Bursă încheie anul cu un plus de 12%, incluzând dividendele

ZF Live. Lucian Anghel, preşedintele BVB: Românii care...

Autor: Roxana Rosu

30.12.2016, 15:00 671

Românii care au investit la Bursă încheie anul cu un plus de 12%, incluzând dividendele, ceea ce este o performanţă extraordinară, a spus la ZF Live Lucian Anghel, preşedintele BVB.

”Faţă de începutul anului 2014, incluzând dividendele, discutăm de un plus de 29%. Cei are au plasat o mică parte din avuţie la BVB nu cred că regretă”.

La nivel internaţional, anul acesta s-au întâmplat foarte multe lucruri pe pieţe, începând cu situaţia din China, apoi discuţiile şi votul Brexit, apoi alegerile din SUA. A fost un an extrem de dur pentru pieţele de capital, cel puţin în prima jumătate, cu o reducere a rulajelor, în condiţiile în care investitorii încercau să identifice un trend şi nu prea puteau. Această volatilitate i-a făcut pe unii investitori să iasă din investiţii, din fonduri mutuale, a mai spus Anghel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO