ZF Live

ZF Live. Costel Gâlcă, avocat în dreptul muncii: România a devenit un mare furnizor de forţă de muncă la nivelul UE pentru că UE nu e interesată să dezvolte o producţie locală

Autor: Miruna Diaconu

17.05.2020, 12:11 970

Guvernul României nu are date exacte cu privire la numărul muncitorilor români care pleacă anual la muncă sezonieră în statele europene, dar nici cu privire la industriile în care lucrează aceştia.

De la aderarea României la Uniunea Europeană, ţara noastră a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de forţă de muncă din Europa. Muncitorii români pleacă în state membre ale Uniunii Europene mai dezvoltate pentru că salariile sunt mai mari decât în ţară, iar ţări precum Germania sau Olanda preferă forţa de muncă din estul Europei pentru că este mult mai ieftină, iar interesul Uniunii Europene nu este acela de a dezvolta producţia locală a României, spune Costel Gâlcă, avocat specializat în dreptul muncii, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„După aderarea României la UE, România a devenit un mare furnizor de forţă de muncă ieftină. De ce? Pentru că UE nu a fost interesată să dezvolte o producţie locală astfel încât să crească salariul pentru a ţine muncitorul român în ţară. Românul se duce pentru bani pentru că aceşti bani nu îi primeşte în România, dacă i-ar avea în ţară evident că toată Europa, dacă ne-am raporta la zona estică, ar avea un deficit de câteva milioane de forţă de muncă”, spune Costel Gâlcă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO