ZF 24

ZF Live. Adrian Covăsnianu, vicepreşedinte Asociaţia Moldova Vrea Austostradă: Pentru autostrada 7 este definitivat traseul în linii mari pe relaţia Ploieşti-Bacău. Sperăm ca în vara anului viitor, cel târziu la finalul lui 2021, să începem execuţia

ZF Live. Adrian Covăsnianu, vicepreşedinte Asociaţia...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.04.2020, 17:15 1104

Autostrada 8 aduce investitori pentru că face legătura cu partea de vest. A8 este singurul proiect major care poate scoate din izolare Moldova. A7 conectează regiunile mai eficient, respectiv Moldova cu Muntenia, legând Iaşiul cu Bucureştiul.

Autostrada 7 Ploieşti-Focşani-Bacău-Siret, cel mai recent proiect public care face legătura dintre Moldova şi România se află în stadiu de proiect tehnic, iar pentru tronsonul Ploieşti-Bacău se cunoaşte traseul, în linii mari, iar cel târziu la finalul anului 2021 ar trebui să înceapă execuţia proiectului, a spus Adrian Covăsnianu, geolog şi vicepreşedinte al Asociaţiei Moldova Vrea Austostradă (MVA) în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Autostrada 7 are definitivat în linii mari traseul pe relaţia Ploieşti-Bacău. Ne bucură faptul că proiectul avansează şi suntem în faza de proiectare. Sper ca în vara anului viitor, cel târziu la finalul anului viitor să începem execuţia la A7, pe tronsoane mici. Pentru tronsonul Bacău - Paşcani suntem în analiză, avem mai multe variante de traseu. Iar pentru Paşcani - Suceava, respectiv Suceava-Siret încă nu avem lansată licitaţia, zilele acestea ar fi trebuit să fie depuse ofertele“, a spus Adrian Covăsnianu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO