ZF 24

ZF Capital Markets Summit 2023. Cristian Logofătu, Board member, Bittnet Group: Am încercat extinderea în Cehia prin M&A. În Romania suntem deja văzuţi ca o destinatie pentru companiile de IT să ni se alăture

ZF Capital Markets Summit 2023. Cristian Logofătu, Board...

Autor: Valeriu Dănilă

13.03.2023, 13:58 1998

Bitnet Group explorează posibilitatea extinderii în Cehia folosind o platformă de M&A. Astfel, având o prezenţă locală se pot cunoaşte mai bine particularităţile pieţei, dar se pot valorifica şi avantajele de a fi parte a unui grup, a spus Cristian Logofătu, Board member, Bittnet Group, în cadrul ZF Capital Markets Summit 2023.

Acesta a explicat că Bittnet este bine văzută în rândul companiilor IT româneşti, din perspectiva unor posibile M&A.

„Am încercat extinderea în Cehia prin M&A. O geografie relativ complicată, multe ţări mici cu orgolii mari. Dăcă te uiţi dinspre SUA sau Marea Britanie nu e nicio mare diferenţă. Ne dorim să facem o platformă în care, prin M&A, să ai prezenţe locale, astfel încât să ai pe cineva care e conectat la economie, la furnizori, dar şi în acelaşi timp face parte dintr-o platformă mai mare şi are parte de stabilitate şi mai multă siguranţă. În Romania suntem deja văzuţi ca o destinaţie pentru companiile de IT să ni se alăture.”

 

Ce a mai declarat Cristian Logofătu, Bittnet Group:

„Tocmai ce am terminat o acţiune de majorare de capital, care este cea mai mare din istoria grupului, am atras 30 de milioane de lei.”

„Planul pentru anul acesta este să facem mai multe oferte publice de obligaţiuni, 4 sau 6.”

„Dacă ne uităm la un cupon de 10-12% în euro, titlurile de stat fiind în jurul a 8-9%, situaţia este că avem un vot de încredere foarte puternic din partea pieţei, că la dimensiunea pe care o avem, putem să ne împrumutăm cu 2 puncte peste stat.”

„Avem încă 17 poziţii de recrutare deschise. Anul trecut am reuşit să atragem 90 de candidaţi, un coleg la 3 zile, am depăşit 400 de oameni în 10 birouri.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO