ZF 24

ZF 15 minute cu un antreprenor. Laurenţiu Bănescu, Berea Zăganu: Consumatorii caută beri artizanale româneşti în perioada asta, încearcă să susţină afacerile mici şi antreprenorii locali

Autor: Cristina Roşca

26.06.2020, 18:05 267

Berea Zăganu este prezentă în circa 300 de localuri HoReCa, acest segment reprezentând în mod normal 75% din vânzări, restul fiind contribuţia retailului.

Producătorul de bere Zăganu, ce deţine o fabrică în judeţul Prahova, şi-a bugetat o scădere a businessului în acest an de cel puţin 20%, procentul ur­mând a fi influenţat de evoluţia vi­itoa­re a nu­mărului de cazuri, de măsu­rile luate de autorităţi şi de criza eco­nomică. Com­pa­nia Fabrica de Bere Bună, care ope­rează busi­nessul, a obţi­nut în 2019 afaceri de 5,6 mil. lei, plus 16%, cu un număr mediu de 18 sa­la­riaţi. Pentru acest an era bugetat un nou avans, însă pandemia de Covid-19 a dat totul peste cap.

„A fost o perioadă foarte inte­resantă aceasta marcată de pandemia de Covid-19. Am avut două luni foarte bune, ianuarie şi februarie, chiar dacă sunt în extrasezon. Chiar şi prima jumătate din martie a mers la fel businessul, însă apoi după ce s-a instalat starea de urgenţă şi după ce s-au impus toate restricţiile, s-a oprit totul, mai ales în domeniul HoReCa, unde noi vin­deam peste 75% din producţia de bere“, spune Laurenţiu Bănescu, co­fon­datorul companiei. În HoReCa nu s-au oprit doar vânzările, ci şi încasările, toată lumea a îngheţat plăţile, ceea ce a pus producătorul de bere într-o situaţie dificilă, spune Laurenţiu Bănescu. Au ajutat însă destul de mult măsurile luate de autorităţi, în primul rând asigurarea şomajului tehnic de către stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO