ZF 24

Zece milioane de pasageri pe aeroporturile din Cluj, Bucureşti şi Timişoara

Zece milioane de pasageri pe aeroporturile din Cluj,...

Autor: Mirabela Tiron

20.01.2015, 07:05 730

Cele mai mari trei aeroporturi din ţară, Henri Coandă (Otopeni), Avram Iancu din Cluj-Napoca şi Traian Vuia din Timişoara, au avut anul trecut în total 10,2 milioane de pasageri, în creştere cu 9,6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor furnizate de oficialii aeroporturilor.

Creşterea frecvenţelor de zbor pe anumite destinaţii, dar şi introducerea de noi rute au contribuit la acest avans al traficului. Cea mai mare creştere raportată în numărul de pa­sa­geri a fost înregis­tra­tă de aeroportul din Cluj-Na­poca, aflat în su­bor­di­nea Consiliului Ju­de­ţean, care a ajuns în 2014 la 1,18 milioane de per­soane, în creştere cu circa 14% faţă de anul an­te­rior, potrivit oficialilor com­paniei. De pe aero­portul din Cluj-Napoca, al doilea din ţară ca trafic de pasageri, operează com­paniile Wizz Air, Tarom, Lufthansa şi Austrian Airlines. Ro­mânii din Cluj pot să ajungă cu avionul în Viena, Mün­chen, Dort­mund, Basel, Bergamo şi în Capitală, potrivit infor­maţiilor cu privire la cursele existente de pe acest aeroport. Anul trecut, Wizz Air a lansat din iulie de pe aeroportul din Cluj două noi zboruri săptămânale pe ruta Cluj-Napoca-Basel (Elveţia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO