Prima pagina

Zapp vinde internet cu laptopuri Fujitsu

30.07.2008, 18:53 24

Compania Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, si Fujitsu Siemens Computers Romania au lansat o oferta care combina serviciile de internet mobil ale operatorului cu calculatoare portabile.
Astfel, un utilizator care contracteaza un abonament pe 2 ani la unul dintre serviciile de date de la Zapp va putea sa achizitioneze laptopul Esprimo Mobile, de la Fujitsu Siemens Computers, si modemul de date de mare viteza Z020, la pretul de 511 Euro, cu TVA inclusa. In cazul in care calculatorul este achizitionat cu un abonament de date pe un an, pretul echipamentului creste la 611 euro. Pretul laptopului ajunge la 639 de euro, in cazul in care este cumparat cu un pachetul de date preplatit Zapp (serviciu bazat pe cartele preplatite, fara abonament).
Pachetul promotional "Internet Ready 2 Go" este disponibil doar in magazinele proprietare Zapp, pana la data de 15 septembrie 2008. Oferta nu este disponibila cu primul abonament de date bazat pe tehnologia 3G de la Zapp, care are un tarif lunar de 70 de euro.
Pachetele care combina servicii de internet cu PC-uri sunt deja prezente pe piata, si de la operatorii Romtelecom, Orange si Vodafone. Primul operator care a lansat asemenea oferte pe piata, dar numai la nivel local (doar in anumite orase) a fost RCS&RDS. Prima companie care a lansat la nivel national o asemenea campanie a fost Romtelecom. Telemobil, care a functionat discret pe piata timp de aproape doi ani, continua prin aceasta oferta strategia de a reveni gradual in piata. Operatorul are in plan sa-si relanseze in toamna oferta de produse si servicii, ocazie cu care va lansa si portofoliul complet de servicii 3G.
Telemobil, compania detinuta de grupul Saudi Oger din Arabia Saudita care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 126 mil. dolari (peste 90 mil. euro).
Operatorul, care furniza servicii de voce si date pe baza unei retele dezvoltate pe tehnologia CDMA, dezvoltata de compania americana Qualcomm, in banda de frecventa de 450 MHz, a luat decizia de a construi o alta retea, dedicata exclusiv serviciilor de date, pe baza tehnologiei UMTS - care este utilizata si de Orange si Vodafone pentru serviciile 3G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO