ZF 24

Zăpadă de 3 metri în Chile

Zăpadă de 3 metri în Chile

Autor: Mediafax

21.07.2011, 09:28 634

Mai mult de 16.000 de persoane au fost izolate din cauzacăderilor masive de zăpadă din Chile, într-o regiune din sudulţării afectată deja de recenta erupţie a vulcanului Puyehue, scrieMediafax.

Autorităţile au declanşat operaţiuni de deszăpezire adrumurilor, reluare a aprovizionării cu apă şi energie electrică şitransport de alimente pentru populaţia izolată, în condiţiile încare temperaturile au scăzut sub -20 de grade Celsius, iar stratulde zăpadă depăşeşte 2,5 metri în unele zone.

Comunităţile rurale izolate sunt situate la circa 600 dekilometri sud de Santiago şi au fost afectate şi de norul de cenuşăeliberat în atmosferă de vulcanul Puyehue, care a intrat în erupţiela 4 iunie.

"Guvernul a decis să vină în ajutorul sinistraţilor (...) şi adeclarat stare de catastrofă naturală, ceea ce ne permite sămobilizăm mai multe mijloace pentru a-i ajuta pe locuitori", adeclarat preşedintele chilian, Sebastian Pinera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO